First  Prev  1  2  3  4  5  6  Next  Last
XD~fun trivia~XD
Moderator
8468 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / M / Unknown
Offline
Posted 4/22/08 , edited 4/22/08
PETUA DI RUMAH

terpotong atau terlukakan jari semasa memotong sayur atau bawang
relaxx.... jangan panik. utk elakkan perkara ini berlaku, apa kata korang suruh org lain pegangkan barang yang korang nak potong tu, dan korang bolehlah memotong barang tu sesedap rasa... Gerenti jari atau tangan korang x luka mahupun cedera...


tercekik
kalu dlm tv korang selalu tgk org peluk dari belakang d bhgian perut agar apa yg tercekik tu terkeluar dari mulut. Tapi kalu x jalan gak apa kata korang jolok je tekak org tu agar apa yg tercekik tu termasuk ke dalam... Lagipun sayang nk buang makanan yg tercekik tu, telan terus lagi baek...


nasik yg dimasak hangit
ambik bahagian yg tak hangit tu buat nasik goreng plak. Kalau korang makan camtu mesti ada rasa hangit tu... kalau goreng kan sodapp.... Tapi kalu korang buat nasik goreng pastu pun hangit, hentikan le memasak.... mmg xde bakat... XD


menghilangkan habuk pada barang perhiasan
kalau biasa korang kena sapu dengan penyapu habuk, tak pun kna sedut dgn vacuum atau lap ngan kain basah... tapi kalau nak senang dan cepat, korang buang je semua barang, ada can nk beli baru...


terlupa beli barang
pernah x korang lpas balik dari kdai pastu baru teringat ada barang korang terlupa nk beli... Selain menyediakan senarai barangan, baik korang pindah terus sebelah kedai... kalau ada benda lupa beli pun x kesahhh....
Posted 4/24/08
O__O"..
saket jiwa ngan tuanku la nie..
Malaysian
4600 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / Alone...............
Offline
Posted 4/24/08
mungkin gak,
sbab beta ni terlalu gagah, terer dan ensem sangat la kot......
Malaysian
9677 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / M / Nowhere
Offline
Posted 4/24/08

bohza wrote:

Korang nak tahu x? kebanyakan pesakit yg ada di Hospital Tanjung Rambutan ialah guru.


wah x sangka pulak semua pesakitnya guru ,ini adalah akibat x tahan dengan stress yang disebabkan perangai budak ,betul x
Posted 4/25/08

bohza wrote:

mungkin gak,
sbab beta ni terlalu gagah, terer dan ensem sangat la kot......


x elok la prasan2..
ahax..
Malaysian
3905 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / Orb Nation,Arc Angel
Offline
Posted 4/25/08

bohza wrote:

mungkin gak,
sbab beta ni terlalu gagah, terer dan ensem sangat la kot......


kalo gagah 2 aku..

tgok ar kegagahan ak neh..


yaarrghhhhhhh..
Malaysian
4600 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / Alone...............
Offline
Posted 4/25/08
stakat kambeng pon nak belagak.......
kambeng2 zaman skang ni...........
Posted 4/29/08
Moderator
4691 cr points
Send Message: Send PM GB Post
33 / M / Kamina City
Offline
Posted 5/3/08
haha protest yg diadakan dlm game trickster waktu event

http://youtube.com/watch?v=1kpsy5DuSAA&feature=related
Moderator
8468 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / M / Unknown
Offline
Posted 5/9/08
10 CARA MENAKUTKAN JIRAN ANDA:

1.) Kat halaman belakang, gali 2-3 batas berbentuk kubur kemudian letakkan papan dan kain putih.
Bila jiran tegur nanti, kata “Takde apa-apa tu. Saya nak tanam sayur….nak berkebun”, sambil menyiram air mawar keatas ‘kubur tipu’ tu…. lagi wangi lagi real…

2.) Bila jiran tengah menonton TV di ruang tamu mereka, ambil kerusi malas / kerusi plastik dan turut serta menonton TV mereka, tapi dari halaman mereka dan dengan menjengok2 tingkap mereka. Sure mereka seriau, especially kalau mereka tengah menonton cerita ‘Pontianak Harum’. Kalau boleh, pakai jubah putih dan lakukan pada malam hari.

3.) Pesan pizza tapi alamatkan ke rumah jiran anda. Setiap kali buat pesanan, suruh orang delivery hantar ke rumah mereka.
Kalau jiran complain, kata anda takde telefon jadi kena pesan ke alamat mereka…

4.) Setiap Subuh, alihkan tanaman dan pokok bunga jiran anda daripada tempat yang asal. Lakukan setiap pagi supaya tanaman / pasu bunga mereka sentiasa beralih-alih. Kalau mereka hairan, kata “Kuat berjalan betul pokok2 awak nih!”.

5.) Minta kebenaran mereka untuk membuang sampah di tong sampah mereka. Jika mereka tanya kenapa, kata je “Tong sampah saya penuh dengan mayat.. eh.eh… sampah…hehehe”.

6.) Bila menyidai baju di ampaian rumah, sidai sekali surat khabar, majalah dan buku2 anda.
Jika jiran tengok, kata je anda tak suka membaca bahan bacaan kotor.

7.) Suruh isteri dan anak2 anda mmanggil anda ‘Duli yang maha mulia seri paduka Zorgon’ depan jiran2.
Jika jiran nak tahu kenapa, kata je anda berasal dari kerabat diraja Marikh.

8.) Buat open-house dan jemput jiran2 anda. Tapi hidangkan kasut, selipar, terompah, boots dan kasut high-heels sebagai hidangan utama.
Buat barbecue di halaman dan panggangkan selipar jepun anda.
Cadangkan kepada jiran yang anda pun boleh tolong mereka panggang kasut mereka sekali.

9.) Bila jiran datang ke rumah anda, jangan bagi mereka duduk diatas kerusi. Suruh duduk kat lantai, walaupun ternyata ada sofa dan banyak kerusi lain. Kata yang kerusi2 kat rumah anda ada jerangkap samar (landmines).
Kalau ke rumah mereka, buat benda yang sama. Kata anda tak nak duduk, takut meletup…

10.) Buat patung boneka drp kain yang serupa macam muka dan pakaian jiran anda.
Jika dia terkejut, kata je anda rasa lonely dan boneka tersebut membuat anda rasa jiran anda sentiasa disisi dan tak lonely. Sure dia horror….!


Malaysian
1203 cr points
Send Message: Send PM GB Post
24 / M / TwiLiGhT ToWn
Offline
Posted 5/10/08
amender la nih...=_='"
Malaysian
3905 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / Orb Nation,Arc Angel
Offline
Posted 5/10/08
nak tips ea..
tips nak cepat berjaya..

Study Smart,
Dont Study Hard,
Dont Be A Jahat,
It is My Nasihat..


Hampeh
pntun jenis ape neh..
Fail2 Bm N Bi mcm gini..
hampeh hampeh n hampeh ..

Malaysian
2278 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / F / Kuala Lumpur
Offline
Posted 5/10/08

PaiN90 wrote:

10 CARA MENAKUTKAN JIRAN ANDA:

1.) Kat halaman belakang, gali 2-3 batas berbentuk kubur kemudian letakkan papan dan kain putih.
Bila jiran tegur nanti, kata “Takde apa-apa tu. Saya nak tanam sayur….nak berkebun”, sambil menyiram air mawar keatas ‘kubur tipu’ tu…. lagi wangi lagi real…

2.) Bila jiran tengah menonton TV di ruang tamu mereka, ambil kerusi malas / kerusi plastik dan turut serta menonton TV mereka, tapi dari halaman mereka dan dengan menjengok2 tingkap mereka. Sure mereka seriau, especially kalau mereka tengah menonton cerita ‘Pontianak Harum’. Kalau boleh, pakai jubah putih dan lakukan pada malam hari.

3.) Pesan pizza tapi alamatkan ke rumah jiran anda. Setiap kali buat pesanan, suruh orang delivery hantar ke rumah mereka.
Kalau jiran complain, kata anda takde telefon jadi kena pesan ke alamat mereka…

4.) Setiap Subuh, alihkan tanaman dan pokok bunga jiran anda daripada tempat yang asal. Lakukan setiap pagi supaya tanaman / pasu bunga mereka sentiasa beralih-alih. Kalau mereka hairan, kata “Kuat berjalan betul pokok2 awak nih!”.

5.) Minta kebenaran mereka untuk membuang sampah di tong sampah mereka. Jika mereka tanya kenapa, kata je “Tong sampah saya penuh dengan mayat.. eh.eh… sampah…hehehe”.

6.) Bila menyidai baju di ampaian rumah, sidai sekali surat khabar, majalah dan buku2 anda.
Jika jiran tengok, kata je anda tak suka membaca bahan bacaan kotor.

7.) Suruh isteri dan anak2 anda mmanggil anda ‘Duli yang maha mulia seri paduka Zorgon’ depan jiran2.
Jika jiran nak tahu kenapa, kata je anda berasal dari kerabat diraja Marikh.

8.) Buat open-house dan jemput jiran2 anda. Tapi hidangkan kasut, selipar, terompah, boots dan kasut high-heels sebagai hidangan utama.
Buat barbecue di halaman dan panggangkan selipar jepun anda.
Cadangkan kepada jiran yang anda pun boleh tolong mereka panggang kasut mereka sekali.

9.) Bila jiran datang ke rumah anda, jangan bagi mereka duduk diatas kerusi. Suruh duduk kat lantai, walaupun ternyata ada sofa dan banyak kerusi lain. Kata yang kerusi2 kat rumah anda ada jerangkap samar (landmines).
Kalau ke rumah mereka, buat benda yang sama. Kata anda tak nak duduk, takut meletup…

10.) Buat patung boneka drp kain yang serupa macam muka dan pakaian jiran anda.
Jika dia terkejut, kata je anda rasa lonely dan boneka tersebut membuat anda rasa jiran anda sentiasa disisi dan tak lonely. Sure dia horror….!





weyh......x bek lorh takutkan jiran.............hehe
Malaysian
2278 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / F / Kuala Lumpur
Offline
Posted 5/10/08

korfkid wrote:


pegash4rk wrote:

taukah korg..dlm 1 tahun..ramai gila org kidal mati sbb menggunakan brg2 org bertangan kanan..


terasa aku...


tapi kan.............aku pernah terbaca satu article mengatakan bahawa............ada kajian menunjukkan org kidal mempunyai tahap iq yg tgg.....hehe...
Malaysian
4841 cr points
Send Message: Send PM GB Post
24 / F / Malaysia
Offline
Posted 5/29/08

PaiN90 wrote:

PETUA DI RUMAH

terpotong atau terlukakan jari semasa memotong sayur atau bawang
relaxx.... jangan panik. utk elakkan perkara ini berlaku, apa kata korang suruh org lain pegangkan barang yang korang nak potong tu, dan korang bolehlah memotong barang tu sesedap rasa... Gerenti jari atau tangan korang x luka mahupun cedera...


tercekik
kalu dlm tv korang selalu tgk org peluk dari belakang d bhgian perut agar apa yg tercekik tu terkeluar dari mulut. Tapi kalu x jalan gak apa kata korang jolok je tekak org tu agar apa yg tercekik tu termasuk ke dalam... Lagipun sayang nk buang makanan yg tercekik tu, telan terus lagi baek...


nasik yg dimasak hangit
ambik bahagian yg tak hangit tu buat nasik goreng plak. Kalau korang makan camtu mesti ada rasa hangit tu... kalau goreng kan sodapp.... Tapi kalu korang buat nasik goreng pastu pun hangit, hentikan le memasak.... mmg xde bakat... XD


menghilangkan habuk pada barang perhiasan
kalau biasa korang kena sapu dengan penyapu habuk, tak pun kna sedut dgn vacuum atau lap ngan kain basah... tapi kalau nak senang dan cepat, korang buang je semua barang, ada can nk beli baru...


terlupa beli barang
pernah x korang lpas balik dari kdai pastu baru teringat ada barang korang terlupa nk beli... Selain menyediakan senarai barangan, baik korang pindah terus sebelah kedai... kalau ada benda lupa beli pun x kesahhh....


hebat giler petua ko...memang best...nanti aku try kat umah kalau jadi mcm dlm kes2 yg ko tulis tu!!!!!
First  Prev  1  2  3  4  5  6  Next  Last
You must be logged in to post.