First  Prev  1  2  Next  Last
Post Reply Gambo aku dan fish
Moderator
1170 cr points
Send Message: Send PM GB Post
76
Offline
Posted 4/14/08


aww nie jer pic sempat ambik ..marsuji 62kg angkat kat rompin+tioman.. 3 org tarik bro cam nak tercabut mesin Shimano Stella FA STL20000FA gue ^^ beli mase dapat bonus huhuhuhu



ni pic paling baru 2007 .. aku mancing kat sabah..pulau simpadan atas skit... yellow fin tuna bro x yah gie luar negeri layan yellow tuna nie malaysia pon ader tp cost sket la ^^ .. yg nie naik pakai mesin Saltiga Surf (SASURF5000) braided lines 60lbs ^^ power gilos ikan nie ... 3X ganda kuat dari rambo runner ( ikan pisang ) die tarik .. pastue ader la suman merah seekor ^^.. nanti kau update lagi pic air masin ngan tawar.... nak beli pancing murah boleh dtg tpt aku ^^
Moderator
1170 cr points
Send Message: Send PM GB Post
76
Offline
Posted 4/14/08


silap lak nie die tuna tue huhuh

ni pic paling baru 2007 .. aku mancing kat sabah..pulau simpadan atas skit... yellow fin tuna bro x yah gie luar negeri layan yellow tuna nie malaysia pon ader tp cost sket la ^^ .. yg nie naik pakai mesin Saltiga Surf (SASURF5000) braided lines 60lbs ^^ power gilos ikan nie ... 3X ganda kuat dari rambo runner ( ikan pisang ) die tarik .. pastue ader la suman merah seekor ^^.. nanti kau update lagi pic air masin ngan tawar.... nak beli pancing murah boleh dtg tpt aku ^^
Moderator
5941 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / Crunchyroll
Offline
Posted 4/15/08

softice wrote:



aww nie jer pic sempat ambik ..marsuji 62kg angkat kat rompin+tioman.. 3 org tarik bro cam nak tercabut mesin Shimano Stella FA STL20000FA gue ^^ beli mase dapat bonus huhuhuhu



ni pic paling baru 2007 .. aku mancing kat sabah..pulau simpadan atas skit... yellow fin tuna bro x yah gie luar negeri layan yellow tuna nie malaysia pon ader tp cost sket la ^^ .. yg nie naik pakai mesin Saltiga Surf (SASURF5000) braided lines 60lbs ^^ power gilos ikan nie ... 3X ganda kuat dari rambo runner ( ikan pisang ) die tarik .. pastue ader la suman merah seekor ^^.. nanti kau update lagi pic air masin ngan tawar.... nak beli pancing murah boleh dtg tpt aku ^^


tmpt ko kat mana?aper yg bleh dpt?
Moderator
1170 cr points
Send Message: Send PM GB Post
76
Offline
Posted 4/15/08


tmpt ko kat mana?aper yg bleh dpt?


batang kali,selangor bro ^_^ harga fix tp murah ^^

Member
5693 cr points
Send Message: Send PM GB Post
102 / F / KL, Malaysia
Offline
Posted 4/16/08

softice wrote:



aww nie jer pic sempat ambik ..marsuji 62kg angkat kat rompin+tioman.. 3 org tarik bro cam nak tercabut mesin Shimano Stella FA STL20000FA gue ^^ beli mase dapat bonus huhuhuhu



ni pic paling baru 2007 .. aku mancing kat sabah..pulau simpadan atas skit... yellow fin tuna bro x yah gie luar negeri layan yellow tuna nie malaysia pon ader tp cost sket la ^^ .. yg nie naik pakai mesin Saltiga Surf (SASURF5000) braided lines 60lbs ^^ power gilos ikan nie ... 3X ganda kuat dari rambo runner ( ikan pisang ) die tarik .. pastue ader la suman merah seekor ^^.. nanti kau update lagi pic air masin ngan tawar.... nak beli pancing murah boleh dtg tpt aku ^^


salah buh pic kan leh edit posting...hohohohho...
Moderator
5941 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / Crunchyroll
Offline
Posted 4/16/08 , edited 4/16/08

softice wrote:



tmpt ko kat mana?aper yg bleh dpt?


batang kali,selangor bro ^_^ harga fix tp murah ^^



jauh x drpd KL???
Moderator
1170 cr points
Send Message: Send PM GB Post
76
Offline
Posted 4/16/08

pinokiomok wrote:


softice wrote:



tmpt ko kat mana?aper yg bleh dpt?


batang kali,selangor bro ^_^ harga fix tp murah ^^



jauh x drpd KL???




sejam lebih jer dr kl bro
Member
5693 cr points
Send Message: Send PM GB Post
102 / F / KL, Malaysia
Offline
Posted 5/15/08

akus wrote:



muhahahah aku dpat ikan berat 3kg koghang dpat aper?
jgn jadi bangau bro ///............




MEMBER AKU CKP NIH KAT OVERSEA...BETOL KER KT OVERSEA NIH...CAM XCAYER JER...
Moderator
676 cr points
Send Message: Send PM GB Post
36 / M / malaysia
Offline
Posted 5/19/08
oversea membawa maksud dekat laut betul lar tur muhahahah ///
Member
5693 cr points
Send Message: Send PM GB Post
102 / F / KL, Malaysia
Offline
Posted 5/20/08

akus wrote:

oversea membawa maksud dekat laut betul lar tur muhahahah ///


buang karan ja aku pecaya ckp mmbe aku...hehehe..ni gambaq ktner nih...
Moderator
1170 cr points
Send Message: Send PM GB Post
76
Offline
Posted 5/28/08
tue ikan peacock bass asal nye dari brazil.. pakai upan tiruan kalu nak memancing nye.. ikan tue cepat membiak sgt bahaya kalu di lepaskan di sungai malaysia.. abis semua ikan die makan jenis kat malaysia nie die terang sikit warna nye dari brazil punye sebab faktor iklim... aku pernah dapat 8kg ikan die kalu nak mancing yg besar2 pergi kat cyber jaya tasik yg besaq tue byk lor.. ok bro jumpe lain kali

p/s : annie ang x tahan sabaq jgn ikut gie mancing arrr
Moderator
1170 cr points
Send Message: Send PM GB Post
76
Offline
Posted 5/28/08
oh ye lupe lak peacock bass ikan air tawar bukan laut yer adios
Member
5693 cr points
Send Message: Send PM GB Post
102 / F / KL, Malaysia
Offline
Posted 5/29/08

softice wrote:

tue ikan peacock bass asal nye dari brazil.. pakai upan tiruan kalu nak memancing nye.. ikan tue cepat membiak sgt bahaya kalu di lepaskan di sungai malaysia.. abis semua ikan die makan jenis kat malaysia nie die terang sikit warna nye dari brazil punye sebab faktor iklim... aku pernah dapat 8kg ikan die kalu nak mancing yg besar2 pergi kat cyber jaya tasik yg besaq tue byk lor.. ok bro jumpe lain kali

p/s : annie ang x tahan sabaq jgn ikut gie mancing arrr



camna nak sabaq..tgg smp 10jam...hampaih nyok betoi sek-koq ikan pon xdapat....hihihihi...seb bek ada owang y tersyg di sebelah xde lar borink sgt...kui3
Moderator
676 cr points
Send Message: Send PM GB Post
36 / M / malaysia
Offline
Posted 6/11/08

annie85 wrote:


softice wrote:

tue ikan peacock bass asal nye dari brazil.. pakai upan tiruan kalu nak memancing nye.. ikan tue cepat membiak sgt bahaya kalu di lepaskan di sungai malaysia.. abis semua ikan die makan jenis kat malaysia nie die terang sikit warna nye dari brazil punye sebab faktor iklim... aku pernah dapat 8kg ikan die kalu nak mancing yg besar2 pergi kat cyber jaya tasik yg besaq tue byk lor.. ok bro jumpe lain kali

p/s : annie ang x tahan sabaq jgn ikut gie mancing arrr



camna nak sabaq..tgg smp 10jam...hampaih nyok betoi sek-koq ikan pon xdapat....hihihihi...seb bek ada owang y tersyg di sebelah xde lar borink sgt...kui3



sabaq itu separuh iman.sebab tur kaki pancing semuanya cool ajer ///
First  Prev  1  2  Next  Last
You must be logged in to post.