First  Prev  1  2  3  Next  Last
Post Reply Malaysians Japanified
Malaysian
3583 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / F / ?????
Offline
Posted 4/7/08 , edited 4/8/08
Apa korang fikir bila ternampak sekumpulan orang yang cosplay, atau pakai baju fashion Jepun, atau make-up macam Visual Kei/Jrock Jepun? Suka? Benci? Menyampah? Melebih? Tak patut? Biasa jer? Tak kisah? Apa pendapat korang. Please elaborate, and stay on topic.

Edit ; extras

http://www.encyclopediadramatica.com/index.php/Wapanese

Artikel ni agak menarik tapi jahat jugak la diorang ni kutuk 'wapanese' ni. Tak tau la korang pnah tgk ke tak. Orang2 yang melebih2 and extreme lebih kurang mcm tu lah, tapi artikel ni lebih kepada Mat Saleh yang tak sedar diri nak 'tukar' diri diorang jadi jepun. Kat Malaysia ada jugak orang mcm tu, tapi tak banyak.



Malaysian
1912 cr points
Send Message: Send PM GB Post
28 / F / MY
Offline
Posted 4/7/08
kene ikut event la...cam pertandingan cosplay...
klu x nampak pelik ... dan nampak melebih lebih gak la...
itu pendapat aku lerr.....
Malaysian
465 cr points
Send Message: Send PM GB Post
31 / M
Offline
Posted 4/7/08
haha best ah soalan ko..aku x tau la..aku xnah lg nmpk org pki style visual kei jln2..budak2 emo..byk la..tp aku suke tgk derang nie..len dari yg len..tp kalo die pki mcm style die hurmm..cne nak kate ek..kire mcm klaka..aku pon gelak..
Posted 4/7/08
hmm...tak tau laa...ape nak ckp....sbb tak penah pergi cosplay contest....tapi ikut keadaan laa...kekadan tak patut laa jgak...
Malaysian
3583 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / F / ?????
Offline
Posted 4/7/08
Saya biasa je tgk diorang ni, tak kisah sgt sukati la apa diorang nak pakai ape ape kan...

...tapi ada satu masa kat kolej, saya dgn kawan-kawan borak-borak pastu kawan saya ternampak satu laki ni pakai 'nekomimi' (cats ears) kat kepala dia. Yang peliknya dia pakai benda tu tiap-tiap hari bukannya ada event apa pun.

Memanglah tak salah apa yang dia buat tapi pelik sikit la tgk orang sampai extreme mcm tu. o_O
Malaysian
676 cr points
Send Message: Send PM GB Post
36 / M / malaysia
Offline
Posted 4/8/08
entah aku tak pernah nampak pon kau org upload lar gambo. baru leh gelak ker menangis ker atau ker2. ///
Posted 4/9/08
aku tringin nk join contest camtuh.
muahahhah~
best ape mende tuh.
bg aku mnarik.
Posted 4/9/08
tapi takde laa sampai nak pegi jamban pon pakai kostum dragon ball....hahahaha...
Posted 4/10/08
aku kalo tgk cosplay nie kekadang rase menyampah sbb x sama langsung
ngan character yg sebenar..huduh gilew..
nk termuntah aku tgk..!!

Posted 4/10/08


nie adalah slh satu cosplay yg aku benci..ahax
tapi bkn malaysia nyew larh..
Posted 4/10/08

diana1993 wrote:

aku kalo tgk cosplay nie kekadang rase menyampah sbb x sama langsung
ngan character yg sebenar..huduh gilew..
nk termuntah aku tgk..!!



urm...mmg ler..
mane ade yg bebetol bleh jdik srupe ngan kerekter tuh.
mane la kte ni bleh jadik cam katon.
xkn same nyer..
(tp aku pnah tjumpe yg bleh dikatekn srupe. hahax!! )
Posted 4/10/08
adoi...bkn itu aku maksudkan...
maksud aku..x serupa langsung..mcm...urmm..
camne nk ckp ye..ko phm2 sdiri larh..
Malaysian
1912 cr points
Send Message: Send PM GB Post
28 / F / MY
Offline
Posted 4/10/08
aku paham ape yg ko nak cakap..hehehehe
character punya la cun ,
masuk cosplay ....hancussss
Malaysian
3583 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / F / ?????
Offline
Posted 4/11/08
memangla tak serupa, tapi ada yg buat cantik jgk ape. Tapi yang cantik sgt2 pun diorang photoshop, kalau tak photoshop takde lah cun sgt.
First  Prev  1  2  3  Next  Last
You must be logged in to post.