First  Prev  1  2  3  Next  Last
Post Reply Malaysians Japanified
Malaysian
1912 cr points
Send Message: Send PM GB Post
28 / F / MY
Offline
Posted 4/15/08
korang cube rate kan bende nih...serupa atau tak..dari anime....



Malaysian
1912 cr points
Send Message: Send PM GB Post
28 / F / MY
Offline
Posted 4/15/08
dua lagi........





Moderator
15556 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia,South Ea...
Offline
Posted 4/15/08
kalo kat tempat cosplay ok aa tgk org2 cam2 tp klo bukan tempat cosplay tu kalo lebih2 tu nk er aku jerit ni malaysia aa tp..simpan je aar dlm hati buta dunno..idop doorang mak bpk dh kasik biar je ark
Moderator
15556 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia,South Ea...
Offline
Posted 4/15/08

blackcloud13 wrote:

dua lagi........


yg ni mesti photoshop nih
Moderator
8468 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / Unknown
Offline
Posted 4/19/08
Malaysian Japanified.....
Malaysian
4600 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / Alone...............
Offline
Posted 4/19/08

PaiN90 wrote:

Malaysian Japanified.....


WARGH!! UMAH AKU BYK BENDE TUH!!

Malaysian
4841 cr points
Send Message: Send PM GB Post
24 / F / Malaysia
Offline
Posted 6/13/08

BlackRagDoll wrote:

Apa korang fikir bila ternampak sekumpulan orang yang cosplay, atau pakai baju fashion Jepun, atau make-up macam Visual Kei/Jrock Jepun? Suka? Benci? Menyampah? Melebih? Tak patut? Biasa jer? Tak kisah? Apa pendapat korang. Please elaborate, and stay on topic.

Edit ; extras

http://www.encyclopediadramatica.com/index.php/Wapanese

Artikel ni agak menarik tapi jahat jugak la diorang ni kutuk 'wapanese' ni. Tak tau la korang pnah tgk ke tak. Orang2 yang melebih2 and extreme lebih kurang mcm tu lah, tapi artikel ni lebih kepada Mat Saleh yang tak sedar diri nak 'tukar' diri diorang jadi jepun. Kat Malaysia ada jugak orang mcm tu, tapi tak banyak.





First,aku akan rase pelik...
lepas tu,aku rase kagum sbb kat Malaysia ni mane ade yg sanggup pakai cosplay kalau x de contest,btl x????
Malaysian
6984 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / M / ..sOmE wHeRe I Be...
Offline
Posted 6/13/08
aku wat x tau je..... lantak ar same die nak pakai pe.... asalkan pakai baju sudah........ jgn x pakai..... hehehehehe
Malaysian
1131 cr points
Send Message: Send PM GB Post
25 / F / my very own kingd...
Offline
Posted 6/14/08
kalau cun boleh trime..
kalau yg dah ke lain tu, dah x same langsung, n rupe macam menggelabah jer.. jangan harap nak suke..
Malaysian
70 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / F / MaRs..
Offline
Posted 6/14/08

PaiN90 wrote:

Malaysian Japanified.....



wakaka~ni mmg paling byk mmpengaruhi rakyat Malaysia..h0ho~
Malaysian
2709 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F / FronT of PC, Watc...
Offline
Posted 7/30/08
Depends....asalkan tidak melanggar hukum2 sudah la....
Im a japanese class student...so this kind of stuff....
Is not sumthing I would hate...
But the fashion part...I kinda hate it.....
I mean org kat Malaysia tried to like mcm followed "Japan" fashion....la sgt....
I mean dkt Japan one fashion is like in trend for like few months...then hilang
Nanti ade pon kelompok2 dorang la...Basically dorang nye fashion stream is big!
Can't they like have their own life?
My sis who had Japanese lecturers since she took Japanese engineering....they dun even dress up like that...and for them it looks weird too...
Malaysian
2709 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F / FronT of PC, Watc...
Offline
Posted 7/30/08
oh btw...yg gamba atas bleach tu...they are filipin nye cosplayer right?
I got saw their DA before...They are not malaysian la....
Chaos Mod
11975 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / At Secret Akatsuk...
Offline
Posted 11/17/08
makan duit jugak kalau nak buat kostum sebijik mcm dlm anime.

aku ada pic cosplay,nnti aku upload.
Assistant Mod
26851 cr points
Send Message: Send PM GB Post
32 / M / Few kilometres fr...
Offline
Posted 11/17/08
japanified lebih baik dr americanize. tp kalau stakat tukar fashion japanese aku tak pnaggil japanified. wapanese lain. yg suka cosplay tu diorang dikategory dlm pop culture. wapanese ni. yg berlagak nak jd japanese.
Moderator
4691 cr points
Send Message: Send PM GB Post
33 / M / Kamina City
Offline
Posted 11/17/08

blackcloud13 wrote:

korang cube rate kan bende nih...serupa atau tak..dari anime....






...........................for some reason almost all the guy from that picture look gay.....
First  Prev  1  2  3  Next  Last
You must be logged in to post.