Created by pbatrisyia96
First  Prev  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  Next  Last
Post Reply Benarkah orang malaysia x pandai berbahasa inggeris????
Malaysian
1154 cr points
Send Message: Send PM GB Post
20 / F / Malaysia
Offline
Posted 4/10/08 , edited 4/10/08
aku rase tak......malaysia boleh!!!!!
Head Of Mod
8109 cr points
Send Message: Send PM GB Post
29 / M / Trg,Malaysia
Offline
Posted 4/10/08
pehal lak...result spm aku english aku dpt A1..BM aku dpt B3...
tu maknenye org mlayu makin lupa pd bahasa sendiri...(aku kata pd diri aku sndri,org lain sila jgn trasa)
Malaysian
3583 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / F / ?????
Offline
Posted 4/10/08
Boleh je org Malaysia ckp bahasa inggeris tapi diorang malu jer kot..dulu aku malu jgk ckp Eng, sakit tengkuk plak tu bila ckp eng lama2 tapi bila dah masuk sekolah menengah banyak kawan cina and india jadi praktis la ngan diorang..lama2 tak malu

Kawan aku kat UITM cerita, bukan nak kutuk tapi banyak gila student punya Eng tak berapa bagus,kawan aku sorang je yg kira bagus ckp Eng dlm kelas. Tapi masa subjek bahasa inggeris diorang buat tak kisah je tak nak belajar bahasa inggeris,diorang ckp belajar bahasa tu membuang masa je. Itu satu attitude yang tak bagus.

Malaysian
4600 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / Alone...............
Offline
Posted 4/10/08
NO COMMENTZ.......... (bagiuh lagir x payah letak)
Malaysian
5227 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / malaysia
Offline
Posted 4/10/08
hoho...ne ade org melayu x pndai ckp inggeris...klu praktis mst bley punyer....
Malaysian
9677 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / M / Nowhere
Offline
Posted 4/10/08
ni american english ke british english
Malaysian
4600 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / Alone...............
Offline
Posted 4/10/08
malayish...
Malaysian
3583 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / F / ?????
Offline
Posted 4/10/08

kampungbdk wrote:

ni american english ke british english


kitaorg semua kat sekolah belaja British nye English, tapi kitaorg terpengaruh jgk ngan American sbb byk American tv shows kan kat tv

Malaysian
9677 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / M / Nowhere
Offline
Posted 4/10/08

BlackRagDoll wrote:


kampungbdk wrote:

ni american english ke british english


kitaorg semua kat sekolah belaja British nye English, tapi kitaorg terpengaruh jgk ngan American sbb byk American tv shows kan kat tv



betul pengaruh tv
Malaysian
676 cr points
Send Message: Send PM GB Post
36 / M / malaysia
Offline
Posted 4/10/08
makcik kantin tpat aku skolah dulu pandai ckap omputeh. skang tak tahu ckap tapi leh pafam kira okey lar tur..///
Malaysian
1486 cr points
Send Message: Send PM GB Post
24 / M / Ur House (Malaysia)
Offline
Posted 4/11/08
aku ckp bahasa english kat kwn2 cina aku
Posted 4/12/08
aku speaking dgn org yg x phm bahasa...hahahaha..
kadang2 aku speaking gak ngan kwn aku..
mule2 dia yg start dulu..aku pun rase tercabar la gak..
aku pun menunjukkan ketereran aku..
dia diam teros...
Moderator
15556 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia,South Ea...
Offline
Posted 5/25/08
malaysia blaJAr british english tp sleng american.........org kiter pandai english tp biler speaking klakar XP bukan nk ktuk tp kenyataan(??)
Malaysian
7993 cr points
Send Message: Send PM GB Post
76 / M / Malaysia
Offline
Posted 5/26/08
Tidak~~~ exam baru2 ni, aku dpt 85% BI... amacam?
Posted 5/26/08
hapuskan bahasa inggeris dah bagi bahasa melayu jadi bahasa antarabangsa antara penghubung dunia..
First  Prev  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  Next  Last
You must be logged in to post.