First  Prev  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  Next  Last
Post Reply Kamus mukmin: Untuk Santapan Rohani dan Jasmani
Malaysian
4600 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / Alone...............
Offline
Posted 4/20/08

faris320 wrote:

makin lama aku rasa makin tatot lak aku nak idup ...aku direct miss mayang subuh sejak aku campak minggu lepas.....dah laa azab dia seksaan 60,000 tahun di neraka


WARGH!! Menyesal aku bangun akhir ari ni!!
Moderator
8468 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / Unknown
Offline
Posted 4/20/08 , edited 4/20/08

faris320 wrote:

takot gler aku bacer sumer citer2 yg akan berlaku nie
and pabla matahari terbit dari barat 2 tanda terakhik ker bukan aku dah penin arr




aku ada jumpa ni dlm buku.... meh le wat renungan bersama....

ANTARA PERKARA2 MENJELANG KIAMAT

+ penaklukan Baitulmaqdis

+org yang hina mendapat kedudukan terhormat

di antara tanda semakin dekatnya kiamat ialah dunia akan dikuasai Luka' bin Luka'(org yng bodoh dan hina). Maka yg paling baik ketika itu ialah org beriman yg diapit 2 org mulia _Riwayat Thabrani



+maksiat bermaharajalela

dan tinggallah manusia yg buruk, yg enaknya melakukan persetubuhan seperti himar(keldai). Maka pada zaman mereka inilah kiamat akan datang._Sahih Muslim


+bermaharaja alat muzik

pada akhir zaman akan terjadi tanah runtuh dan perubahan muka. ada yg bertanya pada Rasulullah: 'wahai Rasulullah bila hal ini terjadi?'. Baginda menjawab: 'apabila telah bermaharajalela bunyian (muzik) dan penyanyi2 wanita'


+mengucapkan salam pada orang yg dikenalinya sahaja

sesungguhnya dia antara tanda telah dekatnya hari kiamat ialah manusia tidak mahu mengucapkan salam kepada org lain kecuali yg dikenalinya sahaja_Riwayat Ahmad


toksah cakap banyak la kan? mmg tanda2 dia dh wujud.... dh boleh nmpk dh sikit2...
Malaysian
3620 cr points
Send Message: Send PM GB Post
22 / M / alor star kedah m...
Offline
Posted 4/20/08
ya laaa tatotnyer aku and yg ke3 2 aku x paham laa
Malaysian
5227 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / malaysia
Offline
Posted 4/20/08

faris320 wrote:

ya laaa tatotnyer aku and yg ke3 2 aku x paham laa


sng citer apabile manusie dh mangagungkan alat2 muzik lebih drpd ibadat....hiburan jdik no 1 dlm hati setiap manusie mengalahkan ibadat....n klu ko nk tao,penyanyi2 wanita mmg haram dan tak dibenarkan dlm islam....
Malaysian
5227 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / malaysia
Offline
Posted 4/20/08
sebenarnye jdik pompuan mmg bertuah wahai kaum hawa sekalian...

Dari Sabda Rasulullah SAW :

Wanita yang solehah itu lebih baik dari seribu lelaki yang tidak soleh.

Wanita yang solat lima waktu, puasa dalam bulan ramadhan, memelihara kehormatannya serta taat akan suaminya masuklah ia dari pintu syurga mana saja yg ia kehendaki.

Dunia ialah perhiasan sebaik-baik perhiasan ialah wanita yg solehah.
Head Of Mod
8109 cr points
Send Message: Send PM GB Post
29 / M / Trg,Malaysia
Offline
Posted 4/20/08 , edited 4/20/08
Barangsiapa yang (sengaja) meninggalkan solat fardhu lima waktu :-

Subuh - Allah SWT akan mencampakkannya kedalam neraka Jahannam selama 60 tahun* di akhirat. (*nota - 1 tahun diakhirat=1000 tahun didunia=60,000 tahun)

Zohor - Dosa sama seperti membunuh 1000 orang muslim.

Asar - Dosa sama seperti meruntuhkan Ka'abah

Maghrib - Dosa sama seperti berzina dengan ibubapa sendiri.

Isyak - Allah SWT berseru kepada mereka :- "Hai orang yang meninggalkan solat Isyak, bahawa Aku tidak lagi redha engkau tinggal dibumiKu dan menggunakan nikmat-nikmatku, segala yang digunakan dan dikerjakan adalah berdosa kepada Allah SWT."

kalau Solat Jumaat - Umpama membunuh 40 orang Nabi
Moderator
8468 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / Unknown
Offline
Posted 4/20/08

faris320 wrote:

ya laaa tatotnyer aku and yg ke3 2 aku x paham laa


+maksiat bermaharajalela

dan tinggallah manusia yg buruk, yg enaknya melakukan persetubuhan seperti himar(keldai). Maka pada zaman mereka inilah kiamat akan datang._Sahih Muslim
yg ni ke? tgk la zaman skang mcm2 maksiat... gay la... les la... haruan makan anak la.... x kira tempat, semak, tempat awam.... memacam.... x taw apa nk jadi dah....
Malaysian
3620 cr points
Send Message: Send PM GB Post
22 / M / alor star kedah m...
Offline
Posted 4/20/08
owww saya paham saya paham

and saye ader ssuatu nak citer tapi malas arr
Malaysian
5227 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / malaysia
Offline
Posted 4/20/08

faris320 wrote:

owww saya paham saya paham

and saye ader ssuatu nak citer tapi malas arr


citer arr...bley kongsi ngan sahabat2 cni....ne tao ade yg amat memerlukan ke...
Malaysian
3620 cr points
Send Message: Send PM GB Post
22 / M / alor star kedah m...
Offline
Posted 4/20/08
naah esoklah aku citer ker malam atgi ker la nie nak tulis malas arr satu famili aku ada kat bwh
Malaysian
3620 cr points
Send Message: Send PM GB Post
22 / M / alor star kedah m...
Offline
Posted 4/20/08
ok aku citer tapi caa ingkas I LOVE HENTAI even im still a kid ..........satg aku sambung
Malaysian
5227 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / malaysia
Offline
Posted 4/20/08 , edited 4/20/08

faris320 wrote:

ok aku citer tapi caa ingkas I LOVE HENTAI even im still a kid ..........satg aku sambung


okess jap aku cube selesaikan masalh ko nih....skang ni mmg rmai yg ambil sambil lewa tntang hukum menonton bahan2 lucah...sebenarnye hukum menonton bhn2 lucah ni HARAM sbb ade pndedahan aurat+menunjukkan kemaluan manusia...nih mmg dilarang psl nabi pon x menggalakkan suami melihat kemaluan isterinye..apatah lg org laen yg asing(ajnabi)?....setiap hukum yg ade dalam al-quran(hukum hudud)disabit secare kat'ii(tetap!!x der lg hukum laen,x der toleransi,kecuali jika ada hadis sahih yg menasakhkan/menerangkan/mengkhususkan etc...)lg pon bhn2 lucah akan mnimbolkan nafsu syahwat yg mmg kebinatangan....jd ape kesan nyer?rogol!zina!smbang mahram!yg plg koman2 pon onani...tp aku x pasti sgt hukum onani nih...aku x leh main teke2.....tnggu ar besok aku tanye ustaz aku...

papepon hukum yg aku bg tuh utk tontonan bhn2 lucah yg melibatkan manusie idop,yg akan dihisab satu hari nanti.....tp klu hentai(anime),aku x pasti sgt sbb aku ade kekonpiusan...tp kalau mnde tuh mningkatkan nafsu syhwat ko(ko bley rase sndiri),JAUHKAN!!and aku pasti mnde2 camni mmg ningkatkan nafsu.....laen la klu ko nih..............phm2 ar...

hoho...rilek...dlu aku pon ade tengok hentai2 nih.....tp skang ni mmg dh benti mutlak...hak3...
Malaysian
3620 cr points
Send Message: Send PM GB Post
22 / M / alor star kedah m...
Offline
Posted 4/20/08
dulu asalnyer aku x layan tapi skarang pantang x dok owang dalam umah mesti layan.....>.< and my pc have at least 80 ecchi pic
Malaysian
5227 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / malaysia
Offline
Posted 4/20/08

faris320 wrote:

dulu asalnyer aku x layan tapi skarang pantang x dok owang dalam umah mesti layan.....>.< and my pc have at least 80 ecchi pic


adeh...sngguh bise...yg pnting elakkan hentai n porno...ecchi nih cam aku ckp la....anime/kartun aku x taw sgt....
Moderator
8468 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / Unknown
Offline
Posted 4/20/08

faris320 wrote:

dulu asalnyer aku x layan tapi skarang pantang x dok owang dalam umah mesti layan.....>.< and my pc have at least 80 ecchi pic


Ketahuilah walau sebesar mana pun dosa yang kamu lakukan.... pengampunan ALLAH lebih besar...

ko kna kawal ah....try ambik sofware yg parent safety ke apa tah, kiranya klu ko nk bkak lmn web camtuh dia sekat ah.... jadi kiranya xde alasan kita sebagai umatNya x nk tobat, kan?
First  Prev  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  Next  Last
You must be logged in to post.