First  Prev  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  Next  Last
Post Reply Kamus mukmin: Untuk Santapan Rohani dan Jasmani
Head Of Mod
8109 cr points
Send Message: Send PM GB Post
29 / M / Trg,Malaysia
Offline
Posted 4/20/08
Malaysian
5227 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / malaysia
Offline
Posted 4/20/08 , edited 4/20/08

faris320 wrote:

onani 2 kadang2 terjadi


okeh faris....sori sbb aku blom kontek ustaz aku lg time tulis nih...tp aku dh rujuk kepada sorang kwn aku yg hafiz quran tntang hukum onani....nih komen die;

"hukum onani adalah HARAM.mafhum hadith"Allah melaknat orang yang 'berkahwin' dengan tangannya"....nih hukum asal.tiap2 hukum leh jadi macam kawin....ade kawin wajib,haram,makruh,harus....onani jdik wajib bile ko digoda oleh pompuan n ko yakin ko akan berzina degan die....so,dr buat dosa besar(zina),ko onani utk redakan nafsu dan halau pompuan tuh....cam2 ar serba sedikit..."

aku tau,die bkan dr kalangan ustaz tp kite still leh caye die sbb dielah org yg melindungi setiap ayat dlm quran....sbb die hafiz quran...^___^
Head Of Mod
8109 cr points
Send Message: Send PM GB Post
29 / M / Trg,Malaysia
Offline
Posted 4/20/08 , edited 4/20/08
ayat dlm khutbah jumaat yg aku masih igt smpai ke hari ini...


Antara manusia yg plg keji adalah manusia yang memuaskan nafsu mereka menggunakan tangan
Moderator
8468 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / Unknown
Offline
Posted 4/20/08

pegash4rk wrote:

Barangsiapa yang (sengaja) meninggalkan solat fardhu lima waktu :-

Subuh - Allah SWT akan mencampakkannya kedalam neraka Jahannam selama 60 tahun* di akhirat. (*nota - 1 tahun diakhirat=1000 tahun didunia=60,000 tahun)

Zohor - Dosa sama seperti membunuh 1000 orang muslim.

Asar - Dosa sama seperti meruntuhkan Ka'abah

Maghrib - Dosa sama seperti berzina dengan ibubapa sendiri.

Isyak - Allah SWT berseru kepada mereka :- "Hai orang yang meninggalkan solat Isyak, bahawa Aku tidak lagi redha engkau tinggal dibumiKu dan menggunakan nikmat-nikmatku, segala yang digunakan dan dikerjakan adalah berdosa kepada Allah SWT."

kalau Solat Jumaat - Umpama membunuh 40 orang Nabi


teringat kata2 arwah atuk aku.... biasanya kalau ada anak cucu dia susah nak bangun pagi semayang suboh, camni je dia kata... "tak kisah, tak apa, esok pun ada lagi subuh kan? kalau sempat la..." selamba je dia kata... ayat tu memang anakcucu igt smpai ke hari ni...........
Head Of Mod
8109 cr points
Send Message: Send PM GB Post
29 / M / Trg,Malaysia
Offline
Posted 4/20/08
heran jgk kan manusia ni? besi angkat berat yg berpuluh2 kilo bleh nk angkat..
tp selimut yg beberapa gram tu je xleh nk angkat..pelik kn kn?
Malaysian
5227 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / malaysia
Offline
Posted 4/20/08 , edited 4/21/08
hoho....tu sbb setan dh selimut die ngan selimut speSIAL drpd kulit khinzir n setan dok bertenggek kat kening die...

jadi,bile korg baru bgn tido,jgn lupe wat sume nih;
1)bgn tido pagi2 bace doa bangun tido....klu x tao sbut bismillah pon ckop..
2)amek wuduk...
3)dirikan solat..insyaAllah setan2 takot kat korg...
Malaysian
3583 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / F / ?????
Offline
Posted 4/21/08 , edited 4/21/08

pegash4rk wrote:

ayat dlm khutbah jumaat yg aku masih igt smpai ke hari ini...


Antara manusia yg plg keji adalah manusia yang memuaskan nafsu mereka menggunakan tangan


tak lama dulu ada satu perempuan arab yg kononnya arif dlm bidang agama ni kluar tv, kata dia daripada berzina baik guna tangan..aku pun 'wut the...' o_O kan masturbation haram, tiba2 dia ckp mcm tu nanti byk orang yg doubtful plak

Head Of Mod
8109 cr points
Send Message: Send PM GB Post
29 / M / Trg,Malaysia
Offline
Posted 4/21/08
fahamkan maksud dia "daripada berzina lbh baik guna tangan"..
utk mengelakkan zina...bkn utk puaskan nafsu syahwat...
Moderator
8468 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / Unknown
Offline
Posted 4/21/08
ORANG YANG TIDAK MELAKUKAN SOLAT

rugi sebenarnya kalau kita tak semayang sebab setiap soalan tu ada hikmah dan akibatnya...

#kalau korang tinggal semayang subuh akan dijauhkan cahaya muka yang bersinar

#kalau korang tinggal semayang Zuhur tidak diberikan berkat dlm rezekinya

#kalau korang tinggal semayang Asar dijauhkan dari kesihatan/kekuatan

#kalau korang tnggal semayang Maghrib tidak akan diberi santun hormat oleh anak2

#kalau korang tinggal semayang Isya' pulak, dijauhkan kedamaian dalam tidurnya...
Malaysian
5227 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / malaysia
Offline
Posted 4/21/08 , edited 4/21/08
koleksi hadith2 ringkas rasulullah S.A.W.....



Malaysian
28184 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / F
Offline
Posted 4/21/08

apip wrote:

koleksi hadith2 ringkas rasulullah S.A.W.....



weh ape mksd yg last skali tuh..al maklum la..aku nih lemah sket bi...
Malaysian
5227 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / malaysia
Offline
Posted 4/21/08

ecah wrote:

weh ape mksd yg last skali tuh..al maklum la..aku nih lemah sket bi...


hoho....soothsayer nih bomoh la kot.....org yg x tao malu kate leh ninjau mase dpan....nujum?
Malaysian
28184 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / F
Offline
Posted 4/21/08 , edited 4/21/08
owh..mksdnye org yg bley meramal nih la eh..baru aku paham..thnks sbb gtao
Head Of Mod
8109 cr points
Send Message: Send PM GB Post
29 / M / Trg,Malaysia
Offline
Posted 4/21/08
pendek kate tukang tilik la..kn haram kalo caye pd tukang tilik..
Malaysian
5227 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / malaysia
Offline
Posted 4/21/08 , edited 4/21/08
papepon korg tau tak nape aku bg 40 hadith nih?nk suro korg hapal 40 hadith simple nih?
sebabnyer ade satu hadith nih(klu x silap ar),die kate sesiape yg hfl 40 hadith akan dibangkitkan di pdg mahsyar sebagai seorang muhaddith.....
ape tuh muhaddith?muhaddith nih sbenarnye merupakan salah satu golongan ahli hadith....klu x silap aku ade 4 golongan sumenyer....muhaddith,hafiz,hujjah n hakim...
klu ikot turutan brdasarkan bilangan hadith yg dihafal,camni;

muhaddith---->hafiz---->hujjah---->hakim

camne nk tentukan seseorang tuh dlm golongan mane?klu ikot bilangan hafalan hadith,
1)muhaddith------>aku x tao tp klu berdasarkan haddith td,40 la kowt?
2)hafiz------>100000 hadith!
3)hujjah----->300000hadith!!
4)hakim----->700000hadith!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(hoho ingat impossible ka?rasenyer imam bukhari,imam muslim,n imam maliki msok group nih...huhu....)
First  Prev  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  Next  Last
You must be logged in to post.