First  Prev  1  2  3  4  5  6  7  Next  Last
Post Reply Komputer(tolong malaysia sesama malaysia)
Malaysian
2633 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / Malaysia
Offline
Posted 8/2/08
salam kepada semua

kepada semua rakan 2 malaysia yang memerlukan bantuan dalam software atau komputer leh la post kat sini

kepada mereka yang lagi pandai 2 rajin2 la postkan software kat sini

onegashimasu!!!!!!!!!!!!!!!
Malaysian
2633 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / Malaysia
Offline
Posted 8/2/08
ok ak mulakan dlu dengan software anti virus avast niie(*latest*)



avast! 4 Home Edition is a full-featured antivirus package designed exclusively for home users and non-commercial use. Both of these conditions should be met! Our company offers the Home Edition free of charge, since, in our opinion, it is possible to avoid global virus spreading by efficient prevention; however, many users are not able to or do not want to pay for antivirus software. This page will show you the most important features of this program..

Download:

http://download509.avast.com/iavs4pro/setupeng.exe


Addon / Info
http://www.midload.com/file/5272/avast--An...iONEER.zip.html

all 4 one and one 4 all!!!!!
Malaysian
2633 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / Malaysia
Offline
Posted 8/2/08
kalo nak pakai lagi sedap punyer(ak pakai anti virus nie sbb ringan sikit dp lain2)

avira premium security suite 2008


Avira Premium Security Suite protects you in a very comprehensive way against the dangers from the Internet. It offers you numerous advantages over the virus protection offered in the AntiVir Premium Edition. In addition to AntiVir Premium, the Suite offers an integrated firewall that wards off attacks such as DoS attacks (Denial of Service attacks) or port scans, spam filtering to help you manage the complex attacks on your mail box and a backup function.

The advantages: - Complete security package with virus scanner, AntiAd/Spyware, AntiDialer, email protection, Personal Firewall, AntiSpam, AntiPhishing, AntiRootkit, AntiDrive-by and AntiBot; - MailGuard (POP3- and SMTP-Scanner) for the permanent checking of emails for viruses and malware. Checking of email attachments is included; - Detection of all common archive types, including detection of nested archives and smart extensions; - Perfect for game tasks through the "Game mode"; - Also available as a family license for 3 PCs.

Version 8.1.00.206 offers: an enhanced interface, a modularized AV-search engine for improved scan performance, an integrated failsafe security system, and SMTP support for AntiVir MailGuard and new modules: Backup and Rescue Systems.

Requirements: Windows 2000/XP/Vista
Size : 24.5 Mb
Download
http://w13.easy-share.com/1700348200.html
OR
http://rapidshare.com/files/113485464/Avir..._Suite_2008.rar

terpulang la kat korang nak pakai yang mana...

one 4 all and all 4 one!!!!!

Posted 8/2/08
kalo kapersky lak camne?
Malaysian
2633 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / Malaysia
Offline
Posted 8/2/08
em kalo kapersky masalah dier adalah terlampau banyak menggunakan RAM berbanding yang lain

ak dah try dulu

lastly laptop ak hang sebab dier makan banyak program

tapi kalo nak gak

korang leh amik tiap2 taun installer and keygen yang asli kat

www.jaring.com.my

jaring niey buat benda cmni sebab nak tolong orang malaysia kita

one 4 all and all 4 one!!!!!!!!!!!!!!
Posted 8/2/08
RAM PC aku guna skrg 1.5GB dah upgrade bulan lepas,but kapersky aku tu license punye
owh link tu utk support software kapersky ke?
Malaysian
2633 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / Malaysia
Offline
Posted 8/2/08
em....cuba la try....tapi yang free edition la...slalunye karpersky nie ader crack tapi banyak dah kena black list but dont worry nanti ak link crack/keygen kt cni

all 4 one,and one 4 all!!!!!!!!!!!!
Posted 8/2/08
Oh tenkiu tenkiu nanti aku cuba try check
Malaysian
2633 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / Malaysia
Offline
Posted 8/3/08
Dewan Eja Pro (*Latest*)

terbaik antara yang terbaik kamus di dunia versi melay berbanding yang lain!!!!!!!!!!!!!!

Download v1.9

CODE
http://www.tntsb.com/download/DewanEjaProNoEnc.exe


Crack

CODE
http://reg.tntsb.googlepages.com/Pendaftar.Dewan.Eja.Pro.v1.9.L33VaNc.rar

gud luck!!!!!!!!!!!!!!!!
Malaysian
2633 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / Malaysia
Offline
Posted 8/3/08
kalo nak bese nyer pakai la yang jenis niey sempoi and lebih ringan


e-kamus 5.02



There are two method that we use in e-Kamus Instant Translation

1. When you choose 'MOUSE MOVE MODE', you only need to place the mouse cursor over the word on the screen. The e-Kamus system will take two seconds to scan the word. The scanned word will be translated by the e-Kamus search engine. You may move the cursor to anywhere. When the cursor stops on a word, the e-Kamus system will scan the word to translate its meaning if you do not move it in two seconds.

2. The ‘DOUBLE CLICK’ method is similar to the ‘MOUSE MOVE’ method. The difference is that the user needs to ‘DOUBLE CLICK’ on the word that he or she wants to find its meaning. There is no delay for the ‘DOUBLE CLICK’ system to scan the word. As soon as the user ‘DOUBLE CLICK’ on the word on the screen, its meaning or explanation will appear. The advantage of the ‘DOUBLE CLICK’ system is that the system works for all text-based applications. It also works on all operating systems Windows 95, 98, ME, 2000, 2003, XP and Vista.

Links (8 Mb)
http://rapidshare.com/files/127255509/e-Ka...archive.net.rar
Malaysian
1961 cr points
Send Message: Send PM GB Post
29 / M / Malaysia
Offline
Posted 8/8/08
ape beza nyer anti virus avast ngan norton ngan kapersky?
Malaysian
2633 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / Malaysia
Offline
Posted 8/12/08
avast ngan kaspersky niey ader banyak beza dier

1.perbezaan function antara kedua2 antivirus
2.Cara nak update database antivirus
3.licensed key
4.multiskin berbeza
5.banyak sangat la ak pon tak taw nak ckp cmner ko try la dlu

gud luck!!!!!
Head Of Mod
8109 cr points
Send Message: Send PM GB Post
29 / M / Trg,Malaysia
Offline
Posted 8/12/08
ni ako nk tanya pendapat korg la..memandangkan thread ni berunsur IT..
mana lg best? Vista @ XP?dn berikan sebab2. x melebihi 5juta patah perkataan.
Malaysian
914 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / F / malaysia
Offline
Posted 8/13/08
ni nk mntk tlg ni...
cam ni masalah sy ni...
semlm ader kuar kat kmptr ni ..
" nk perbaharui window media player"
so sy kata ok la..
pastu..
"install"
pastu "restart kmptr"...
lps tu...
window media player tu dah x leh dibuka...
tertulis kat situ "validate your copy of window"
aper bnda tu..
tlg la..
pening ni...
skang window media player tu x leh dimainkan lg la..
cam ner nk install yg biase blk...???

maaflah kalu soalan ni memeningkankan ..
x tau nk explain cam ner lg...

Posted 8/13/08
erm....
......
aku guna norton 360(anti virus)kat computer aku
ada r nih aku tgk dia kata..
PC security,identity protection and PC tuneup protected so okay r kn..

tp Back Up plak dia kata "At Risk"
aku fix balik tunggu punya tunggu satu hari x hbs lagi korang tahu x
aku mana ada masa nk buka comp satu hari hnya sbb nk fix bnda nih
nk tnya r nih,Back Up nih perlu ke fix?
kalo aku biarkn cmtu xpe ke?
xdek pape harm kew?

and lagi satu Norton 360 ni kata
"u have fully used your on9 storage.Please add more storage"
bengang giler aku,baru guna x sampai beberapa bulan xkn dah nk kena beli lagi kowt???
aku ckp kat papa aku hal nih tp dia plak busy sgt mls nk ambil tahu hal nih..
nk kena beli gak kew?
sbnrnya on9 storage ni ke bnda nya?
perlu ada eh?tpkn dia cuma ckp yg "u have fully used your on9 storage.Please add more storage" tu kat Back Up jew kat PC security,identity protection and PC tuneup dia xde ckp pape plak...


tolong r aku bru 14thn ni...
cetek ilmu dlm bab2 cmni..
mana arif kalo dlm hal nih..
adei..poning aku pk nyew...
korang pun mesti pening apa bnda lah yg aku ckp ni kn?
huhu..susah r nk explain...
First  Prev  1  2  3  4  5  6  7  Next  Last
You must be logged in to post.