First  Prev  1  2  3  4  5  6  7  Next  Last
Post Reply Komputer(tolong malaysia sesama malaysia)
Posted 10/21/08
Kalau korang nak antivirus paling power...jgn guna kapersky....guna avira antivir private

pandai2 la korang cari.....abang aku kata avira buleh jaga komputer kita....tapi kena update hari2....


Aku nak tanya skit nih......
komputer aku ni xleh bukak...sbab aku slalu tutup komputer tanpa shut down....pastu keesokan hari xleh bukak dah la komputer aku....sapa leh tolong aku.....bila aku ambik start windows normally nanti dia restart balik...cam babi agi...
Posted 10/21/08
lagi 1.....

www.mirc.com
Kalau boring leh chat

ada 1 laman web ajar kita untuk cepat taip....dia software jugak....tapi kalau nak lumba chat ngan aku bleh gak
www.speedtyping.net
pm atau hantar GB kat aku point korang.....jgn bohong

lagi satu....aku nak bongkarkan satu software ni jarang orang tau....ares..leh donlod macam2 lagu video,software dan etc
tapi ada yang kena bayar....pandai2 la korang cari


kalau korang nak henfon,accesory dan etc....korang buleh bit....
www.lelong.com.my
laman web ni x bohong....sepupu aku pnah beli N-95 harga rm200 jer
Chaos Mod
11975 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / At Secret Akatsuk...
Offline
Posted 10/21/08
ares tu sy pernah dengar dan guna.st lagi limewire(utk download lagu,video,
tu la sapa suruh hang tutup tanpa shut down,pc tak sempat nak save data-2,registry dan file-2 yg berubah .
sy rs sy pernah alami simtom-2 yg firdaus kena,mungkin ada masalah motherboard /kerosakan hardware, klau ikut method sy,sy troubleshooting dengan microsoft.(yg sy tau (rs nyer lar)driver nie mcm penghubung antara pc dengan software.
tak pun awk ada masalah dengan driver.( http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-MY/help/a8e04b78-0f18-47f0-99e7-6de781fe5f351033.mspx) atau (http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/Help/d7a4b9f0-5dcc-4789-8cee-48fdc95c6ba81033.mspx)
knp awk tak guna help and support kat start menu??awk taip apa yg awk nak tau,nnti bende nie akn tolong awk
cara yang paling terbaik rujuk teknikal support / pengeluar pc awk.mungkin dia tau mcm mn nak repair,rujuk pakar repair pc
Chaos Mod
11975 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / At Secret Akatsuk...
Offline
Posted 10/21/08
OPPPPPPPPPPSSS,KAWAL KELANCANGAN MULUT ANDA(MULUT YG LANCANG, MENGHIMPUN MUSUH)
Chaos Mod
11975 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / At Secret Akatsuk...
Offline
Posted 10/21/08
KALAU RESTART SECARA TETIBA,MUNGKIN PC AWK PANAS,RESTART MERUPAKAN ST TANDA UNTUK MEMBERITAU ANDA , BAHAWA PC TERLALU PANAS,FIRDAUS, KAU SERVIS TAK KAU NYER PC??KALAU BANYAK HABUK,SAMPAH,TERKUMPUL PC AKN JADI SANGAT PANAS.LAMA-2 KALAU DIBIARKAN, NNTI PC KAU TERBAKAR DENGAN SENDIRINYA.
Chaos Mod
11975 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / At Secret Akatsuk...
Offline
Posted 10/21/08
kalau masyuk gi lar low yat.semua kau nak ader,kalau tak der duit,janganlah nak gi low yat ,nnti terliur melihat,software,hardware dan kelengkapan pc.
Posted 10/21/08
susah jgak eh
Chaos Mod
11975 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / At Secret Akatsuk...
Offline
Posted 10/21/08
patutla kau guna avi tu,rupanya ader maksud tersirat yg susah utk disuratkan
Chaos Mod
11975 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / At Secret Akatsuk...
Offline
Posted 10/21/08 , edited 10/21/08
saya nak quote daniel tapi saya salah method

erm....
......
aku guna norton 360(anti virus)kat computer aku
ada r nih aku tgk dia kata..
PC security,identity protection and PC tuneup protected so okay r kn..

tp Back Up plak dia kata "At Risk"
aku fix balik tunggu punya tunggu satu hari x hbs lagi korang tahu x
aku mana ada masa nk buka comp satu hari hnya sbb nk fix bnda nih
nk tnya r nih,Back Up nih perlu ke fix?
kalo aku biarkn cmtu xpe ke?
xdek pape harm kew?

and lagi satu Norton 360 ni kata
"u have fully used your on9 storage.Please add more storage"
bengang giler aku,baru guna x sampai beberapa bulan xkn dah nk kena beli lagi kowt???
aku ckp kat papa aku hal nih tp dia plak busy sgt mls nk ambil tahu hal nih..
nk kena beli gak kew?
sbnrnya on9 storage ni ke bnda nya?
perlu ada eh?tpkn dia cuma ckp yg "u have fully used your on9 storage.Please add more storage" tu kat Back Up jew kat PC security,identity protection and PC tuneup dia xde ckp pape plak...


tolong r aku bru 14thn ni...
cetek ilmu dlm bab2 cmni..
mana arif kalo dlm hal nih..
adei..poning aku pk nyew...
korang pun mesti pening apa bnda lah yg aku ckp ni kn?
huhu..susah r nk explain...

tak la,sy mengerti apa yang awk cuba sampaikan
ia jadi begitu kerana awk sudah guna semua kapasiti simpanan.limit online storage 2 giga jer,sekarang nie mmg banyak file-2 yg berkapasiti besar,jd online storage awk tak dapat nak menampung back up awk yg berkapasiti besar.ia keluar amaran kat back up kerana hanya kat bahagian situ jer yg bermasalah,jd sbb tu tak keluar amaran kat bahagian lain, online storage nie mcm tempat simpanan file-2 dan data-2,senang citer mcm pendrive la,sebenarnya awk boleh pilih option lain selain online storage.tapi kalau simpan kat dlm pc,nnti ia akn membebankan pc awk,sbbtu la orang guna online storage.
Chaos Mod
11975 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / At Secret Akatsuk...
Offline
Posted 10/21/08

daniel_radcliffe wrote:

erm....
......
aku guna norton 360(anti virus)kat computer aku
ada r nih aku tgk dia kata..
PC security,identity protection and PC tuneup protected so okay r kn..

tp Back Up plak dia kata "At Risk"
aku fix balik tunggu punya tunggu satu hari x hbs lagi korang tahu x
aku mana ada masa nk buka comp satu hari hnya sbb nk fix bnda nih
nk tnya r nih,Back Up nih perlu ke fix?
kalo aku biarkn cmtu xpe ke?
xdek pape harm kew?

and lagi satu Norton 360 ni kata
"u have fully used your on9 storage.Please add more storage"
bengang giler aku,baru guna x sampai beberapa bulan xkn dah nk kena beli lagi kowt???
aku ckp kat papa aku hal nih tp dia plak busy sgt mls nk ambil tahu hal nih..
nk kena beli gak kew?
sbnrnya on9 storage ni ke bnda nya?
perlu ada eh?tpkn dia cuma ckp yg "u have fully used your on9 storage.Please add more storage" tu kat Back Up jew kat PC security,identity protection and PC tuneup dia xde ckp pape plak...


tolong r aku bru 14thn ni...
cetek ilmu dlm bab2 cmni..
mana arif kalo dlm hal nih..
adei..poning aku pk nyew...
korang pun mesti pening apa bnda lah yg aku ckp ni kn?
huhu..susah r nk explain...


tak la,sy mengerti apa yang awk cuba sampaikan
ia jadi begitu kerana awk sudah guna semua kapasiti simpanan.limit online storage 2 giga jer,sekarang nie mmg banyak file-2 yg berkapasiti besar,jd online storage awk tak dapat nak menampung back up awk yg berkapasiti besar.ia keluar amaran kat back up kerana hanya kat bahagian situ jer yg bermasalah,jd sbb tu tak keluar amaran kat bahagian lain, online storage nie mcm tempat simpanan file-2 dan data-2,senang citer mcm pendrive la,sebenarnya awk boleh pilih option lain selain online storage.tapi kalau simpan kat dlm pc,nnti ia akn membebankan pc awk,sbbtu la orang guna online storage.

Chaos Mod
11975 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / At Secret Akatsuk...
Offline
Posted 10/21/08

mat_albab89 wrote:

Aku tambah skit.....



Folder Lock is a fast file-security program that can password-protect, lock, hide and encrypt any number of files, folders, drives, pictures and documents in seconds. Protected files are hidden, undeletable, inaccessible and highly secure. It hides files from kids, friends and co-workers, safeguards them from viruses, trojans, worms and spyware, and even protects them from networked PCs, cable users and hackers. Files can also be protected on USB Flash Drives, Memory Sticks, CD-RW, floppies and notebooks. Protection works even if files are taken from one PC to another on a removable disk, without the need to install any software. It locks files in Windows, DOS and even Safe Modes. Additional Options include Stealth Mode, Hacker Attempt Monitoring, Shred files, AutoLock, Auto Shutdown PC, Lock your PC, Erase PC tracks, 256-bit Blowfish Encryption and Context Menu in Explorer.

It is Windows Vista/2003/XP/2000/NT/Me/98/98S compatible and works on all kinds of disk types like FAT16, FAT32, NTFS. Folder Lock is the most downloaded file-security program in the market today.

Changes in Version 5.9.5 :
- Enhancements and bug fixes to improve the overall security of the program.

Size: 4,1 MB


saya pernah guna software nie,satu jer sy nak ingatkan,kalau lupa password mmg susah thp gaban lar,JADI KALAU NAK GUNA JUGAK SOFTWARE NIE,KN IKUT PETUA SY,1:INGATAN MESTI KUAT,2:CREATE PASS YG MUDAH DI RECOVER(JD KALAU TAK INGAT/LOST PASS BOLEH PERAH OTAK SAMPAI INGAT BALIK PASS.
PERINGATAN KALAU 3 KALI SLH TULIS PASS PC AKN DI LOCK(KALAU UTK PENCEROBOH TAK PER,IA BERGUNA,TAPI KALAU KITE MASAK,KN RESTART baru boleh hilangkan masalah tersebut) yg tak bestnya kena upgrade ,baru boleh dapat full acces.

Posted 10/23/08
uish dahsyat la ko ni,kalo lupa password habih la
Chaos Mod
11975 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / At Secret Akatsuk...
Offline
Posted 10/23/08
biasa jer tu bagi sy kerana sy nyer pass tak pernah typing error
Chaos Mod
11975 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / At Secret Akatsuk...
Offline
Posted 10/23/08

mat_albab89 wrote:


daniel_radcliffe wrote:

erm....
......
aku guna norton 360(anti virus)kat computer aku
ada r nih aku tgk dia kata..
PC security,identity protection and PC tuneup protected so okay r kn..

tp Back Up plak dia kata "At Risk"
aku fix balik tunggu punya tunggu satu hari x hbs lagi korang tahu x
aku mana ada masa nk buka comp satu hari hnya sbb nk fix bnda nih
nk tnya r nih,Back Up nih perlu ke fix?
kalo aku biarkn cmtu xpe ke?
xdek pape harm kew?

and lagi satu Norton 360 ni kata
"u have fully used your on9 storage.Please add more storage"
bengang giler aku,baru guna x sampai beberapa bulan xkn dah nk kena beli lagi kowt???
aku ckp kat papa aku hal nih tp dia plak busy sgt mls nk ambil tahu hal nih..
nk kena beli gak kew?
sbnrnya on9 storage ni ke bnda nya?
perlu ada eh?tpkn dia cuma ckp yg "u have fully used your on9 storage.Please add more storage" tu kat Back Up jew kat PC security,identity protection and PC tuneup dia xde ckp pape plak...


tolong r aku bru 14thn ni...
cetek ilmu dlm bab2 cmni..
mana arif kalo dlm hal nih..
adei..poning aku pk nyew...
korang pun mesti pening apa bnda lah yg aku ckp ni kn?
huhu..susah r nk explain...



ok..ak galakkan ko uninstall jer nonton anti-vitus 2 and gantikan ngan antivirus yang ak bagi kat atas.....free of charge and ko cuma slalu update jer...sebab nonton mmg ader byk masalah sket>>>>selamat mencuba!!!!!!!!!


tak la,sy pun guna norton 360 jugak,tak de masalah pun,nie mesti korang tak baca arahan ttg cara nak guna norton 360
Posted 11/2/08
sekarang antivirus top 1st ranking antivirus bitdefender internet security 2008, leh la try
First  Prev  1  2  3  4  5  6  7  Next  Last
You must be logged in to post.