First  Prev  1  2  3  4  5  6  Next  Last
Post Reply Alam Pekerjaan & Masa Depan
Posted 8/3/08
Bagi mereka yang masih duk di bangku sekolah/kolej/IPTA/IPTS atau graduan uni, sila kongsikan pekerjaan yang bakal korang memandu keter2 mewah nanti.

tak kiralah kerja ape pun yang penting kerja gak,usahawan,kerani,pembantu tadbir , pengurus, technican,akauntan?

Ape2 jelah yang penting korang tau hala tuju selepas habis graduation/tamat belajar sekolah/kolej/IPTA/IPTS
jum kongsi bersama............
Moderator
15556 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia,South Ea...
Offline
Posted 8/5/08
aku nk jd manusia yg dpt memberi sedikit sebanyak perjuangan kepada manusia2 yg laen..

huhuhu jwapan ni bleh diterima x??
Posted 8/5/08
adusss boleh aku bagi 5 setengah markah dr 10 markah penuh
Malaysian
2709 cr points
Send Message: Send PM GB Post
22 / F / FronT of PC, Watc...
Offline
Posted 8/6/08
dh besar hmmm...

When I grow up I wanna be a star be on tv!

Lol not!!!!!!!

Nk pro in many languages....then I wanna be a tour guide!
So I can take people around the place my company will offer and show them how beautiful the world is!
People who can't understand the beauty of a scene will realised it when they travel with me!
And of course they will ask me to take them to other places my company offer so that they will appreciate it!
Moderator
15556 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia,South Ea...
Offline
Posted 8/6/08

crunchyrolltomodachie wrote:

adusss boleh aku bagi 5 setengah markah dr 10 markah penuh


lorh...asl 1/2 er??? jawanpan bernas tuyh!!!!
Malaysian
9927 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / F / ~❤ in my heart ❤~
Offline
Posted 8/6/08
ak lak nk bkak cyber cafe..
2 impian ak..
tp xle jd kenyataan kot..
hehehehehehe...
Posted 8/6/08

korfkid wrote:


crunchyrolltomodachie wrote:

adusss boleh aku bagi 5 setengah markah dr 10 markah penuh


lorh...asl 1/2 er??? jawanpan bernas tuyh!!!!


amboih dia ni , cukup ar tu nanti kang Lee bagi soklan exam format uni nanti bukan setengah lagi ,bagi negatif jer
Posted 8/6/08

panic_etoile wrote:

dh besar hmmm...

When I grow up I wanna be a star be on tv!

Lol not!!!!!!!

Nk pro in many languages....then I wanna be a tour guide!
So I can take people around the place my company will offer and show them how beautiful the world is!
People who can't understand the beauty of a scene will realised it when they travel with me!
And of course they will ask me to take them to other places my company offer so that they will appreciate it!


eh baguih la tu dik, nanti kite minta tlg kalo Lee bw kwn2 dari overseas
company? nak bukak sykt. ape?
Posted 8/6/08

zatie89 wrote:

ak lak nk bkak cyber cafe..
2 impian ak..
tp xle jd kenyataan kot..
hehehehehehe...


insya allah mane tau impian zatie tercapai

Malaysian
9927 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / F / ~❤ in my heart ❤~
Offline
Posted 8/6/08


thanks..hope leh tercapai..
hm...dah 2, cite2 crunchyrolltomodachie pe lak??
ni dok tnye2 kat org len....
pe cite2?? kongsi r gak...
Posted 8/6/08 , edited 8/6/08

zatie89 wrote:



thanks..hope leh tercapai..
hm...dah 2, cite2 crunchyrolltomodachie pe lak??
ni dok tnye2 kat org len....
pe cite2?? kongsi r gak...


uih banyak la impian kite ,satu2 x abes nak tunaikan hehehe
okies sy citerkan kat sini

utk kerjaya~
1,lee nak bukak company sendiri and then nak create brand sendiri( stuff yg berkaitan hal2 hardware/software computer kalo bleh nak cipta nama cam microsoft) tu pun kalo dpt
2,kalo pilihan atas xdpt lee try usahawan belia kat kampung Lee sendiri coz nak perbaiki taraf hidup & infrastruktur geolistik Sarawak cam ada pasaran Lada Hitam, Koko ngan hasil bumi yg blom diterokai org lain
3,nak jugak rasa kerja kat petroleum coz kerja tu mencabar dan bg sedikit sebyk kajian cari gali bahan api yg sukar nak tau kesudahannya,mana tau esok lusa keter dah x pakai petroluem lg ,ada alternatif lain ganti petroleum............hehehhehe kite ni bukan pelajar jurusan petrokimia but sekurang2nya kite tau sket2 pasal benda ni utk manfaat di masa depan
4,skrg ramai yg dah buka restoren,hotel2,pasaraya,cam2 lglah , kalo boleh nak bukak kilang + makmal penyelidikan utk br kitar semula (hehehehe)

utk life~
1,cam biasa umat Islam dah wat kalo fulus tu dah meninggi gunung, boleh pi tunaikan ibadah haji (kuar topik la plak ) forum ni ckp pasal kerjaya je hehehe xpe kan .
2.nak pusing2 satu dunia ,mula2 satu asia then baru keliling dunia errr tercapai x impian ni? so far la kan
3.famili, er benda ni lama lg nak pikir lg la (yg penting parents kite ada dah and then rasa bahagia/ceria lbh2 lagi ramai adik2 beradik)
4,ni xtleh bgtau hehehehe


okies tu aje, yg laen suma tercatat kat diari kite, ahakz


Malaysian
9927 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / F / ~❤ in my heart ❤~
Offline
Posted 8/6/08


uisyh..bnyak gler dienye impian..
hope leh tercapai salah 1 nye...^__^
so, lee ni terer r bab2 komp ni?? leh r mintak ajarkan..
skang ni blaja lg ke??
isyk...cam dah kua tajuk je kat cni..hehehehe...
this my last question r..hehehehehe...
Posted 8/6/08 , edited 8/6/08

zatie89 wrote:



uisyh..bnyak gler dienye impian..
hope leh tercapai salah 1 nye...^__^
so, lee ni terer r bab2 komp ni?? leh r mintak ajarkan..
skang ni blaja lg ke??
isyk...cam dah kua tajuk je kat cni..hehehehe...
this my last question r..hehehehehe...


takde la sampai pakar komputer higher level ,takat handle sedikit sebanyak tu boleh la
skrg Lee kerja as junior assist technican lepas abes matrik(pengalaman bab2 komp ni masih dlm improvement
xper skali skala jer kuar tajuk hehehhehe
xper tanye jer then kalo x silap lee ada satu forum kat sini pasal komp. gak .starter forum tu user dia mat_albab89 dan nama forum tu Komputer(tolong malaysia sesama malaysia)" try la servey
Malaysian
2709 cr points
Send Message: Send PM GB Post
22 / F / FronT of PC, Watc...
Offline
Posted 8/7/08
wow besar nye dream....and on top of that...banyak!

ehe...kalau nk bukak company of course la traveling company.....

yg lagu when I grow up tu kan...

the real lyrics for me is...

When I grow up I wanna be a boss doing nothing!
Posted 8/7/08
besar harapan terlaksana jua impian tercapai
First  Prev  1  2  3  4  5  6  Next  Last
You must be logged in to post.