First  Prev  1  2  3  4  5  6  Next  Last
Post Reply Alam Pekerjaan & Masa Depan
Posted 11/4/08
aku nak tubuhkan sbuah syarikat yang buat internet....kalau aku jadi kaya macam bill gate....aku bagi smua rakyat malaysia main internet free!!!
Chaos Mod
11975 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / At Secret Akatsuk...
Offline
Posted 11/4/08
semoga tercapai impian murni kau
Posted 11/4/08
amin......rabulalamin.....

tapi mmg btol aku nak pegi dalam bidang komputer
Posted 11/5/08
Chaos Mod
11975 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / At Secret Akatsuk...
Offline
Posted 11/5/08
yer

malaysia boleh
Posted 11/7/08

ExtremeHard wrote:

aku nak tubuhkan sbuah syarikat yang buat internet....kalau aku jadi kaya macam bill gate....aku bagi smua rakyat malaysia main internet free!!!



whooo....sebagai starter utk impian kau...eloklah kalau kau byr internet aku bln2....hahaha...just joke...
Malaysian
3360 cr points
Send Message: Send PM GB Post
24 / F / malaysia
Offline
Posted 11/7/08
yg berkaitan dengan industri pelancongan
Posted 11/7/08
hotel?
kapal terbang?
kereta sewa?
rumah sewa?
transport?
Malaysian
9677 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / M / Nowhere
Offline
Posted 11/8/08
gaji keje ke pengalaman keje yang patut kita ambil kira ? jawab soalan aku ....ade hadiah
Co-creator
2903 cr points
Send Message: Send PM GB Post
20 / M / malaysia,rawang
Offline
Posted 11/8/08
kaloo aku laa aku ambik gaji keje kottt
Assistant Mod
26851 cr points
Send Message: Send PM GB Post
31 / M / Few kilometres fr...
Offline
Posted 11/8/08

ExtremeHard wrote:

aku nak tubuhkan sbuah syarikat yang buat internet....kalau aku jadi kaya macam bill gate....aku bagi smua rakyat malaysia main internet free!!!

harap2 bukan angan2 je. sbb selalunya bila ramai org guna...gerenti ade perasan 'alah...kalo aku bg free tak untunglah...kenakanlah bayaran sk8'. mende ni mmg jadi. mane ade org senang2 nak bg free. aku dah byk pengalaman kerja. mane2 pon mmg ade nya.



NIESAH wrote:

yg berkaitan dengan industri pelancongan

tingkatkan mutu bhs inggeris. pastu bykkan belajar bhs. esp bhs cina.


kampungbdk wrote:

gaji keje ke pengalaman keje yang patut kita ambil kira ? jawab soalan aku ....ade hadiah

pengalaman. dulu aku suka jugak ambik kerja ikut gaji. tp gaji yg besar tak semestinya bg ko keselesaan. sbb org yg gaji besar ni mmg selalu pening kepala. tak kiralah contractor ke manager ke..supervisor ke...asal tinggi sk8 dr kuli mmg terasa keserabutannya. sampai ke rumah. aku dah rasa dah...baru kerani je..pon leh pening gak. skrg aku ambik kerja yg guna byk guna stamina. badan letih tapi otak lega sikit.
Chaos Mod
11975 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / At Secret Akatsuk...
Offline
Posted 3/5/09

pengalaman kerja tidak ternilai jika nak dbandingkan dengan gaji kerja.
Malaysian
3905 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / Orb Nation,Arc Angel
Offline
Posted 3/8/09
ak bakal jdik kapten..MISC fleets..
Malaysian
845 cr points
Send Message: Send PM GB Post
22 / F
Offline
Posted 3/16/09
aku pun x pasti aku nk jd ape..
sbab byk sgt yg aku nk jadi..
rse2nye aku nk jadi DOKTOR PAKAR PUAN kot..
mak aku sokong aku jd doktor ni sbb dpt tolong org...
aku pn rse aku nk keje ni..
tp aku suke teringin nk jd usahawan..
yg pnting aku nk tgk mak aku hepi..
so aku pilih jd doktor..
Chaos Mod
11975 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / At Secret Akatsuk...
Offline
Posted 3/16/09


tak kisah nak kerja apa
tapi biar keputusan datang dari keselesan diri
tak guna ikut kemahuan orang lain tapi tak selesa dengan kerja tersebut.
nanti rasa terbeban pulak dengan kerja tersebut.
First  Prev  1  2  3  4  5  6  Next  Last
You must be logged in to post.