First  Prev  1  2  3  4  Next  Last
Post Reply PUASA~
Malaysian
1010 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F / Malaysia
Offline
Posted 8/14/08
Wktu puase dlu aku curik curik mkn kt blakng umah....bile mk aku tau cpat cpat luahkn blk...
Ala 2 kn wktu dlu...
Posted 8/14/08 , edited 8/18/08
byk benda2 lucu time aku masih kecik(sek.rendah)
~pernah minum air masa xde orang kat umah ( x sengaja bgn jer dr tido pastu bukak peti sejuk , apalagi gluk gluk tanpa menyedari bulan posa )
~merasa masakan mak kat dapur (ni terkantoi coz nampak sgt pegang sudu ada kuah rendang (masa tu nak tolong kacaukan jer,tup tup nak rasa la plak )
~masa pergi bazaar ramadhan,punye la byk pilihan makanan,rasa nak borong satu gerai tu (camner bleh kantoi?,lps beli kacang ais kat bazaar then rasa nak pi toilet , bila tengok kacang ais nampak sedap terus jer minum(ckit jer) pastu abang aku tengok plak haaaaaa x posa!!!!!)kan dah kantoi!!!!!!!!!!!!
Posted 8/16/08
hahax..kelakar r lee nih..adei..heh

hurm aku...
aku bnyk kali kena kantoi dgn mama n papa aku..heh
tp yg aku xleh lupa,
ni tym aku umur 10thn..aku time tu blk jew dr sek terus pergi tadika adk..tym tuh mmg dahaga giler r x thn..akhirnya aku g lah dapur nk curi2 minum air..aku bru jew minum seteguk mak angkat aku dtg ke dapur(dia x msk cuma tercegat kat pintu jew..cari aku agknyew) tp aku smpat menyorok lagi so dia x nmpk..aku terus r menikmati air kosong tuh..then aku ingt mak angkat aku dah blah dah dr dapur so aku bgn r..mak datuk rupa2nya mak angkat aku tuh still ada kat situ lagi terkejut giler aku...heh selamat mak angkat aku x gtahu mama aku kalo x...adei xtahu r apa akn jd..heh

lagi satu masa first time aku dtg uk,
time tuh bln puasa...
aku n family aku ingt puasa diaorg 18jam..
smpai jew uk mama aku n papa aku dah bukak puasa dah adk2 aku pun sama,
cuma aku jew blm...aku nk tunggu gak smpai wktu berbuka..
tp aku x thn..aku xthn bknnya sbb apa ...aku xthn sbb tgk adk aku mkn semua org mkn aku sorang jew x mkn khir skali aku terus jew bukak puasa...heh
Posted 8/16/08
Korang , bile puase taun ni ....... aku x tau la ........ tlg la bagi tau .......
Posted 8/17/08
puasa kemungkinan start 1 september
Malaysian
3583 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / F / ?????
Offline
Posted 8/17/08
- Darjah 1. Masa puasa aku tak malu makan mee rebus kat kantin sekolah

- Darjah 4. Masa tengah bergayut kat telefon tgh syok bercakap termakan chewing gum pastu kawan aku kata 'kau buat apa tu?' aku panic gila so aku jawab 'errrr...makan plastic!' o_O
Moderator
15556 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia,South Ea...
Offline
Posted 8/19/08
time aku mle2 puase dlu..
rase bersalah laa plak ble nk cite..
Time tuh bru kecik lg..rase2 darjah 1...
time tuh rase lapar tuh x laa gak cume ngada2..
tgk lauk kat dapo..bekas sahur tuh cam sdap jer...so tgn ni dh gtl2...jolok tekak..jolok nyer jolok..termuntah laa...soo ibu pon nampak...die pon ksi mkn
hehehehe
Posted 8/19/08
owh aku ada satu lagi citer time kecik2, masa tu baru balik dari kedai, byk gak brg2 keperluan nak wat persiapan raya(seminggu lagi nak raya ok) cam ni ,masa famili aku sibuk2 kemas brg,wat biskut,wat kuih,cam2 lagilah, aku plak makan coklat kandos (sebenarnye coklat kandos tu bahan utama nak wat kek raya, ape lagi bukak la sepeket trus ngap sorang2 kat bilik tanpa menyedari perbuatanku dilihat sendiri oleh abagku ........."alang nak coklat ker?" x perasan lak time tu PUASA,dengan selamba nya abgku join sekaki, ahakz terkantoi kakakku report kat mak setelah mengetahui bungkusan kertas coklat kandos dlm bilik,last2 aku ngan abgku xleh berbuka ngan yg berpuasa .........muahhhaaa...masa tu baru darjah 1(masih ingat lagi ok) ahakx...dah tu jer pastu serik la darjah 2 baru puasa penuh setelah dilatih dng mcm2 dugaan........(masa tu duit raya dpt RM50 coz puasa penuh, skrg budak2 zaman skrg ni dah dapat lebih dr +Rm 100 pun ada, pemberian dr parents) skrg zaman dah berubah,dunia dah maju........
Posted 8/20/08
aku pon klau puase penuh , dapat la rm 50 .....
Malaysian
1010 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F / Malaysia
Offline
Posted 8/20/08

BlackRagDoll wrote:

- Darjah 1. Masa puasa aku tak malu makan mee rebus kat kantin sekolah

- Darjah 4. Masa tengah bergayut kat telefon tgh syok bercakap termakan chewing gum pastu kawan aku kata 'kau buat apa tu?' aku panic gila so aku jawab 'errrr...makan plastic!' o_O


tp kn kite x bleh mskkn sesuatu didlm mlut....hahahaha ape pun ko dh kantoi dh...
Malaysian
3583 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / F / ?????
Offline
Posted 8/20/08
^ aku panic sgt masa terkantoi sampai cakap pun tak betul worrr
Malaysian
1010 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F / Malaysia
Offline
Posted 8/21/08

BlackRagDoll wrote:

^ aku panic sgt masa terkantoi sampai cakap pun tak betul worrr


oo..o...tp knpe la kwn ko tu x prasan ape-ape....

Malaysian
3583 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / F / ?????
Offline
Posted 8/21/08
^ hmm tak ingat la tu cerita lama masa kitaorg budak2 . Aku rasa dia perasan tapi dia takde la plak tanya, mungkin cakap 'oohh' je kot.
Malaysian
9927 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / F / ~❤ in my heart ❤~
Offline
Posted 8/22/08
rindu nak pose kat umah....
x sabo nk blik umah...
Head Of Mod
8109 cr points
Send Message: Send PM GB Post
29 / M / Trg,Malaysia
Offline
Posted 8/23/08
umur 7 taun
pukul 6.30 mak,bapak,adik bradik suma g umah mak sdara kt dpn umah.
aku pn pegi dapur,amek kepak ayam sketul,g mkn blakang reban itik.
time buka posa,kantoi sbb mak aku prasan ada ayam sketul ilang.

umur 8 taun
mak ayah aku xbg duit blanja skolah.so time recess aku mintak kepok lekor dgn member aku.
tp kantoi jgk sbb time ayah aku amek aku dr skolah,member aku 2 dgn slambe bangangnya
jerit "yie,esok ganti blk kepok aku td".

umur 9-14 taun
full puasa

umur 15-17 taun
masa ni zaman kejatuhan aku dr segi moral & pelajaran
stiap kali abes tuisyen,ramai2 dgn member cari air pepsi,
meggi,pas2 g masak kt tepi sawah bendang.

umur 18
masa ni aku kerja kt stesen minyak.
kalo syif pg,aku yg mmg slalu dtg awl buka stesen,slamba sahur dgn redbull+roti pukul TUJUH PAGI.
abes keje kul 2.30 (biasa blk kul 3.30 lps kira duit suma),slamba beli nasik ayam kt bazar ramadhan
pas2 g mkn dlm semak tepi pantai.time syif ptg,sblm g keje aku g cari cikencop (duit tgh byk la sbb keje =x).

umur 19
masa ni aku dh brenti keje stesen minyak.tiap2 hari lepak kt cc member aku.
dgn slamber kul 3 lbh sorg g beli nasik ayam 2-3 bungkus,makan dlm cc dpn bebudak
rilek slamba mcm xbersalah.member2 sekepala 5-6 ekor masa tu.

umur 20
taun lps hari ke-3 puasa aku g beli air kickapoo pkul 6.30.
tp Allah nk tnjuk yg aku ni dh byk sgt wat dosa,dgn slamba eksiden masuk semak
masa aku cuba tiru aksi valentino rossi amek lap..air tu xtau kemana..so taun lps aku
posa penoh...=x

umur 21
Insya-Allah taun ni aku full..

p/s : aku xbangga pn dgn suma ni..cuma skadar share story psl kisah aku d bulan ramadhan spjg aku hidup..
First  Prev  1  2  3  4  Next  Last
You must be logged in to post.