First  Prev  1  2  3  4  Next  Last
Post Reply PUASA~
Malaysian
3620 cr points
Send Message: Send PM GB Post
22 / M / alor star kedah m...
Offline
Posted 8/23/08

pegash4rk wrote:

umur 7 taun
pukul 6.30 mak,bapak,adik bradik suma g umah mak sdara kt dpn umah.
aku pn pegi dapur,amek kepak ayam sketul,g mkn blakang reban itik.
time buka posa,kantoi sbb mak aku prasan ada ayam sketul ilang.

umur 8 taun
mak ayah aku xbg duit blanja skolah.so time recess aku mintak kepok lekor dgn member aku.
tp kantoi jgk sbb time ayah aku amek aku dr skolah,member aku 2 dgn slambe bangangnya
jerit "yie,esok ganti blk kepok aku td".

umur 9-14 taun
full puasa

umur 15-17 taun
masa ni zaman kejatuhan aku dr segi moral & pelajaran
stiap kali abes tuisyen,ramai2 dgn member cari air pepsi,
meggi,pas2 g masak kt tepi sawah bendang.

umur 18
masa ni aku kerja kt stesen minyak.
kalo syif pg,aku yg mmg slalu dtg awl buka stesen,slamba sahur dgn redbull+roti pukul TUJUH PAGI.
abes keje kul 2.30 (biasa blk kul 3.30 lps kira duit suma),slamba beli nasik ayam kt bazar ramadhan
pas2 g mkn dlm semak tepi pantai.time syif ptg,sblm g keje aku g cari cikencop (duit tgh byk la sbb keje =x).

umur 19
masa ni aku dh brenti keje stesen minyak.tiap2 hari lepak kt cc member aku.
dgn slamber kul 3 lbh sorg g beli nasik ayam 2-3 bungkus,makan dlm cc dpn bebudak
rilek slamba mcm xbersalah.member2 sekepala 5-6 ekor masa tu.

umur 20
taun lps hari ke-3 puasa aku g beli air kickapoo pkul 6.30.
tp Allah nk tnjuk yg aku ni dh byk sgt wat dosa,dgn slamba eksiden masuk semak
masa aku cuba tiru aksi valentino rossi amek lap..air tu xtau kemana..so taun lps aku
posa penoh...=x

umur 21
Insya-Allah taun ni aku full..

p/s : aku xbangga pn dgn suma ni..cuma skadar share story psl kisah aku d bulan ramadhan spjg aku hidup..


waaaaaa ganaz gler nko nie pegas..................bukak pose depan bebudak 2~~~~~~~~
Moderator
15556 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia,South Ea...
Offline
Posted 8/23/08

pegash4rk wrote:

umur 7 taun
pukul 6.30 mak,bapak,adik bradik suma g umah mak sdara kt dpn umah.
aku pn pegi dapur,amek kepak ayam sketul,g mkn blakang reban itik.
time buka posa,kantoi sbb mak aku prasan ada ayam sketul ilang.

umur 8 taun
mak ayah aku xbg duit blanja skolah.so time recess aku mintak kepok lekor dgn member aku.
tp kantoi jgk sbb time ayah aku amek aku dr skolah,member aku 2 dgn slambe bangangnya
jerit "yie,esok ganti blk kepok aku td".

umur 9-14 taun
full puasa

umur 15-17 taun
masa ni zaman kejatuhan aku dr segi moral & pelajaran
stiap kali abes tuisyen,ramai2 dgn member cari air pepsi,
meggi,pas2 g masak kt tepi sawah bendang.

umur 18
masa ni aku kerja kt stesen minyak.
kalo syif pg,aku yg mmg slalu dtg awl buka stesen,slamba sahur dgn redbull+roti pukul TUJUH PAGI.
abes keje kul 2.30 (biasa blk kul 3.30 lps kira duit suma),slamba beli nasik ayam kt bazar ramadhan
pas2 g mkn dlm semak tepi pantai.time syif ptg,sblm g keje aku g cari cikencop (duit tgh byk la sbb keje =x).

umur 19
masa ni aku dh brenti keje stesen minyak.tiap2 hari lepak kt cc member aku.
dgn slamber kul 3 lbh sorg g beli nasik ayam 2-3 bungkus,makan dlm cc dpn bebudak
rilek slamba mcm xbersalah.member2 sekepala 5-6 ekor masa tu.

umur 20
taun lps hari ke-3 puasa aku g beli air kickapoo pkul 6.30.
tp Allah nk tnjuk yg aku ni dh byk sgt wat dosa,dgn slamba eksiden masuk semak
masa aku cuba tiru aksi valentino rossi amek lap..air tu xtau kemana..so taun lps aku
posa penoh...=x

umur 21
Insya-Allah taun ni aku full..

p/s : aku xbangga pn dgn suma ni..cuma skadar share story psl kisah aku d bulan ramadhan spjg aku hidup..



hahaha nk tiru valentino rossi..aku nk bayangkan...mesti klakar an?? air kickapoo tuh terpelanting er??
Malaysian
4600 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / Alone...............
Offline
Posted 8/23/08
lol ada satu kisah masa kecik aku puasa

dekat belakang umah aku ada belukar tebal

banyak ler haiwan2 yg santai kat blakang umah aku tu,

pada satu hari tu aku ngan abg aku pegi ambik serai,

tetiba jer byk kulit buah tampoi, aku ingat ada binatang ke aper makan buah tu,

rupe-rupenyer 'beruk' sedara ngan aku yang kantoi x puasa

Head Of Mod
8109 cr points
Send Message: Send PM GB Post
29 / M / Trg,Malaysia
Offline
Posted 8/24/08
dlu kecik2 time bulan puasa la plg giat bisnes tikam2 papan yg rm2 spapan tu..
biase la..cari duit lbh..bkn nk beli baju ke ape ke..mercun la..

cite bab mercun,mangsa2 eksperimen mercun papan biasanya belalang kunyit (yg besor tu).
kalu mercun bola,eksperimen slalu dijalankan pd najis2 lembu @ busut2 semut.
mercun ketupat,slalu dibaling dlm air alur la..best tgk ikan2 sepat duk lompat2 lps kena bom.
dlu mercun ketupat best,gegar gila..skng slow gile je letup.mercun bola tu time duk kt pantai best gila..
cucuh,masukkan dlm botol,pas2 baling botol menghala ke laut..cun siot time mletop atas udara tu.
(pastikan angin xmenghala ke arah diri sndri kalu xnk masuk spital)
taun lps last nite puasa time tgh bakar sate,suma gila duk perang mercun bola.
suma bangang2 main lempar kt kaki,bwh krusi.jiran tgk dgn muka bengang pon kitorg
balas dgn buat muka slamba derk.

dlu walaupun time puasa,bdn segar je..kul 4.30 dh g main bola..
tp time ponteng puasa,suma xnk main..miyahaha..
time terawih pon gila jgk..org g smayang..aku dgn member2 aku duk g usya anak2 dara yg blk kampung.
org smayang trawih 8rkaat 3witir,aku lps 4 rakaat dh cabut dh..
bwk beskal round2 kampung,tekel awek yg balek dr johor,esok tros dpt date..miyahah..

tu suma part2 hepi..part2 sedih pun ada jgk..
bulan puasa 2005 atau 2006 cm2 la,aku xbrapa igt.
sorg member aku kembali ke rahmatullah akibat kanser otak.
total 3 member kamceng aku dh xde.bila pikir2 blk,idup ni bkn pjg sgt pon,
sama2 la kita menginsapkan diri..amek pluang ramadhan taun ni utk
lipat gandakan amalan.semoga kita suma jauh dr azab neraka jahanam..amin..

tu je antara kenangan2 bulan puasa yg aku igt..yg baek,amek la jd teladan,
yg buruk2 tu jauh2 kan la..sama2 la kita menginsafkan diri..peace..
Malaysian
1961 cr points
Send Message: Send PM GB Post
29 / M / Malaysia
Offline
Posted 8/26/08
masa aku taun satu dulu aku puase setengah hari maklumlah first time pose mana larat.aku start pose penuh masa aku taun tiga.
Malaysian
1010 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F / Malaysia
Offline
Posted 8/26/08
LAGI 5 HARI LAGI !!!!!
Mkn bnyak - banyak..
Malaysian
2709 cr points
Send Message: Send PM GB Post
22 / F / FronT of PC, Watc...
Offline
Posted 8/26/08 , edited 11/12/08
haha skrg dh x penuh la puasa (phm2 je la sndiri yek....)
but still remember skali waktu standard 5 when i still puasa penuh!
hampir nk terkantoi la...
waktu tu dh nk raye...tlg la parents buang kulit kacang nk buat smbal kacang...
coz dari dulu smpai skrg yg tukang buat semua tu sy sorang je la...tumbuk kacang and all tu...
waktu tu psal dh mcm habit waktu tgh buang kulit ke tumbuk ke makan kacang tu coz family slalu buat on others majlis too..
so tgh buang2 tu...ngap satu biji kacang! then tgh kunyah2 tu suddenly my mum tnye makan ke...then dgn confident la menjwb haah...then mum trus oi puasa la puasa!
so ape lagi...ludah la! psal x ditelan nye lagi dn tidak sengaja.....
nasib....nasib....

btw..korang ni puasa ponteng.....x ganti ke...lagi byk dosa tanggung ganti je la...
Posted 8/26/08
PUASA 4 HARI LAGI UPDATE
Posted 8/27/08
kalau pasal puasa nie..alhamdulillah buat mase nie.. kalau ikutkan memang penuh 1 bulan Ramadhan..tapi biase la kan, perempuan sentiase ade holiday...!! ..ape lagi.. awal tahun baru.. kire2 bulan Feb/Mac aku ganti puase aku.. lapr jugak kadg2..
tapi kite sebagai org islam..wajib mengerjakan semua tue.. Pahala tu beb! sape yang tak nak pahala..!! yeehaa
Posted 8/27/08
3 HARI LAGI ~UPDATE~~~~SELAMAT MENGERJAKAN IBADAH PUASA
Malaysian
2888 cr points
Send Message: Send PM GB Post
22 / M / malaysia
Offline
Posted 8/28/08
okeihhhhhh
Posted 8/28/08
2 HARI LAGI ~~ SELAMAT BERPUASA
Malaysian
9927 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / F / ~❤ in my heart ❤~
Offline
Posted 8/30/08



hahahaha.....
adik ak siap letak mercun bawah helmet..
seb bek org2 tue x nampk..
kalo x, mest kene tibai sorg2..
sape ketue?? ak r..
tp ketue tukang sorak je..
hahahaha...
ha......tahun pose penuh..jangan x pose..
hehehehehe....
Malaysian
1010 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F / Malaysia
Offline
Posted 8/31/08
ESOK PUASE~..........
Malaysian
1010 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F / Malaysia
Offline
Posted 8/31/08
skrng pown dh dngr mercun...
First  Prev  1  2  3  4  Next  Last
You must be logged in to post.