First  Prev  1  2  3  Next  Last
MATH practice class
Posted 10/7/08
hahaha...
aku saje je buat forum nie.. nak hilagkan boring... tapi math, fav. sub. aku...


tapi aku masih memerlukan pertlongan dari anda semua...
dan aku boleh ajar kornag aper2 ynag aku tau tntg math form 1-2-3 haha..


budak form 1,2,3 boleh la hntar request kat sini kalau ader masalah ngan math!!
K


from *nanoha_alex*
Malaysian
1548 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M
Offline
Posted 10/7/08
elow ak dak ting 3...ak nk tnya skit la pasal math ::


50000000000000000000000000000000-1-5+6+30-9-700+10000-0.115-0.0002+2000+250-400000000000.1+2000000000000000000-12222222002333312888 =

plsss selesaikanye ak x tau..........serius..
Posted 10/7/08
soklan math yang aku dapat ni bila2 pun xdapat nak diselesaikan,so sape2 yang slalu dapat skor "A" dlm exam math, tolong2 la selesaikan la ye . kalau korang dapat jawapan dalam bentuk angka,aku respect 100% kat korang!!!!!
Posted 10/7/08
so ni la soklan dia:

2 ÷ ( 2 - 2 + 2 × 2 ÷ 2 - 2 ) = ? ? ? ? ?

tolong selesaikan!!!!

p/s : kalau boleh jangan menggunakan kalkulator untuk selesaikan soklan ni!!!!

Malaysian
3422 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia
Offline
Posted 10/7/08
Sowi la tapi hal2 math nie aq bengap ckit Dapat a tu mmg la dpt tapi kadang2 jer
Malaysian
3690 cr points
Send Message: Send PM GB Post
76 / M / behind u !! (mala...
Offline
Posted 10/8/08
sub paling ku benci ...muhahahhahahahaha~
Posted 10/9/08

crunchyrolltomodachie wrote:

so ni la soklan dia:

2 ÷ ( 2 - 2 + 2 × 2 ÷ 2 - 2 ) = ? ? ? ? ?

tolong selesaikan!!!!

p/s : kalau boleh jangan menggunakan kalkulator untuk selesaikan soklan ni!!!!



= 2 ÷ ( 2 - 2 + 2 × 2 ÷ 2 - 2 ) = ? ? ? ? ?
= 2 ÷ ( 2 - 2 + 2 - 2 ) *2 x 2=4 ÷ 2 = 2*
= 2 ÷ ( 0 )
= 2 ÷ 0 << 2 tak leh nak dibahagikan ngan kosong....
= E 0


kacang je soalan nie.. dr mane ko dpt soklan nie...
ttp mata pun blh buat...

tp..jarang/mane ad soklan nie kluar...


Posted 10/9/08

ghostz_kidz wrote:

elow ak dak ting 3...ak nk tnya skit la pasal math ::


50000000000000000000000000000000-1-5+6+30-9-700+10000-0.115-0.0002+2000+250-400000000000.1+2000000000000000000-12222222002333312888 =

plsss selesaikanye ak x tau..........serius..


ape nie.. soalan die tak habis la... lepas 400000000000 tue ape?

Posted 10/9/08

zero_ayam wrote:

sub paling ku benci ...muhahahhahahahaha~



same arr mcm aku..dulu aku pun benci sub nie.. tp bile pikir blik... senang je math nie...

Posted 10/9/08

shahratul wrote:

Sowi la tapi hal2 math nie aq bengap ckit Dapat a tu mmg la dpt tapi kadang2 jer



Okla tue dh bleh skor A.. cume nak kekalkan gred tu jer... awk dak PMR 2008 ke?
Malaysian
1486 cr points
Send Message: Send PM GB Post
24 / M / Ur House (Malaysia)
Offline
Posted 10/10/08 , edited 10/10/08
F(x)=(4x+3)(6x^2+2)

find the value of du/dx dan dv/dx

hehehehe:



y=mx+c

y=3x=7

find the gradient



F(x)= 6x+5 G(x)= 2x+7

find the value of FG(x)



semua soalan add math ting 4 hehehe



Malaysian
1203 cr points
Send Message: Send PM GB Post
24 / M / TwiLiGhT ToWn
Offline
Posted 10/10/08
@.@
Malaysian
3620 cr points
Send Message: Send PM GB Post
22 / M / alor star kedah m...
Offline
Posted 10/10/08
saper bleh terangkan formula circle kat aku...aku msh pening arr ngan tajuk 2 and tlg bagi contoh skali
Posted 10/11/08

faris320 wrote:

saper bleh terangkan formula circle kat aku...aku msh pening arr ngan tajuk 2 and tlg bagi contoh skali


nie formula >>
harap awk faham...


nie contoh and soalan :
formula a and b >>


tuk formula C dan D awk leh cube sndiri senang je...>>



contoh formula e >>


Posted 10/11/08
tuk formula E...
pembetulan

b = 2a
b = 2 x 50
b = 100

2d = c
2d = 260
d = 260/2
d = 130

d - b = 130 - 100
= 30
First  Prev  1  2  3  Next  Last
You must be logged in to post.