First  Prev  1  2  3  Next  Last
Post Reply bile masa paling baik tuk bace buku supaya terus ingat?
Posted 10/11/08
kalau aku mase paling baik awl pagi 1 hari sebelum exam..mase tue paling afdal bagi aku...dtg je paper, memang senang hati aku..

tapi aku selalunye lepas bace buku aku wat solat hajat and tawakal..
insya Allah korang leh score...
Malaysian
3422 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia
Offline
Posted 10/12/08

nanoha_alex wrote:

kalau aku mase paling baik awl pagi 1 hari sebelum exam..mase tue paling afdal bagi aku...dtg je paper, memang senang hati aku..

tapi aku selalunye lepas bace buku aku wat solat hajat and tawakal..
insya Allah korang leh score...


Setahu aq bace sehari blm exam la....... masa yg plg x sesuai bace buku. Aq slalunya bace buku waktu subuh sbb org kate waktu cam tu la semua yg kita bace boleh msk dlm kepala. Tapi tu dulu waktu nak ambik UPSR
Malaysian
11560 cr points
Send Message: Send PM GB Post
F / here....Matsujun...
Offline
Posted 10/12/08
heh!!! waktu sekolah dulu...kononnyer nk bgn sblm subuh bace buku...tp slalunyer...akn tertido blk....jd utk elak bgn lambt , subuh GAJAH...ak pon x bgn sblm subuh tuk bace buku....bgn ngam2 utk solat subuh n siap p skolah

tp...ak mmg agk nerd la dr awl tahun....setiap kali abis class...aku trus revise..2-3 kali dah ok...tiap2 ari cam 2...lps class trus revise...

2 hr sblm exam...br ler pulun bace sumer ...dari awal smpi akhir....sehari sblm exam....main sepuasnyer...mlm..solat hajat [tiap2 ari ler buat] pastu solat taubat

insyaAllah...ok ler tu..dpt ler petunjuk
Malaysian
2374 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia
Offline
Posted 10/12/08
awal2 pagi. otak masih segar so dpt blaja ok sikit.
Malaysian
1033 cr points
Send Message: Send PM GB Post
116 / F
Offline
Posted 10/12/08
beberapa minit sblom pekse o.0
Malaysian
3620 cr points
Send Message: Send PM GB Post
22 / M / alor star kedah m...
Offline
Posted 10/14/08

eta55 wrote:

beberapa minit sblom pekse o.0


waaa kita same...tapi time nak UPSR dulu aku x baca buku langsong...asyik dok g cc men game warcraft...cak2 dapat 4A 1B
Malaysian
4841 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F / Malaysia
Offline
Posted 10/14/08

faris320 wrote:

waaa kita same...tapi time nak UPSR dulu aku x baca buku langsong...asyik dok g cc men game warcraft...cak2 dapat 4A 1B


same la kite...aku pun x bace gak..tau tau Result dapat same cam ko..aku nyer B Sains...ko???
Malaysian
1033 cr points
Send Message: Send PM GB Post
116 / F
Offline
Posted 10/14/08

faris320 wrote:


eta55 wrote:

beberapa minit sblom pekse o.0


waaa kita same...tapi time nak UPSR dulu aku x baca buku langsong...asyik dok g cc men game warcraft...cak2 dapat 4A 1B



ahahah same la gak tp men game kt umah la.. aku blaja sains je sbb sains slalu dpt c,blaja pon skjap je sbb mls ^^ last2 dpt 5a XDDDDDD
Malaysian
5082 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / F / neko kingdom^^
Offline
Posted 10/16/08
sehari sblm exam.... atau lbh tpt lg.....sblm msk blk exam...^^
Malaysian
487 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F / Somewhere.. Every...
Offline
Posted 10/18/08
haha!! sama2....
time nk wat exm bru kelam kabut1 tu x bc lg lah nilah...mcm2!
tp time tu la yg bc apa sume msk!! hahaha
Malaysian
3620 cr points
Send Message: Send PM GB Post
22 / M / alor star kedah m...
Offline
Posted 10/19/08

luv_atiqah wrote:


faris320 wrote:

waaa kita same...tapi time nak UPSR dulu aku x baca buku langsong...asyik dok g cc men game warcraft...cak2 dapat 4A 1B


same la kite...aku pun x bace gak..tau tau Result dapat same cam ko..aku nyer B Sains...ko???


b aku???B=BI(x tau naper tetibaBI aku bleh dapat B sebab selalunyer A&B)skunk da menurun [email protected]
Malaysian
8555 cr points
Send Message: Send PM GB Post
22 / F / Jrock no Sekai~
Offline
Posted 11/22/08
pukol 4 pagi..
Malaysian
227 cr points
Send Message: Send PM GB Post
25 / F / Malaysia
Offline
Posted 11/22/08
1 hari sebelum exam.... x taula.. tapi itulah cara yg paling byk membantu sy
Moderator
8468 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / Unknown
Offline
Posted 11/26/08

bloodyreds wrote:

1 hari sebelum exam.... x taula.. tapi itulah cara yg paling byk membantu sy


btl3! (mcm upin ipin).. dri zaman sk0lah aku wat cm2.. haha

tp kn, masa pling ssuai 2 masa rajin... tu la paling sesuai kn? klu da malas baca la smbil duk atas puncak KLCC pn xkan masuk n igt dlm kpala.. hahax
Assistant Mod
26851 cr points
Send Message: Send PM GB Post
31 / M / Few kilometres fr...
Offline
Posted 11/27/08
tau tak kenapa 1 hari sebelum exam boleh buat korang cepat ingat?
ikut satu kajian sains, jd gitu sebab otak tu dipaksa untuk menerima maklumat tu sebagai keperluan yg sgt terdesak.
First  Prev  1  2  3  Next  Last
You must be logged in to post.