First  Prev  1  2  3  4  5  6  7  8  Next  Last
Post Reply Result UPSR / PMR / SPM / STPM korang
Malaysian
2214 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / Antartic
Offline
Posted 1/15/09
UPSR: 4A, 1B, Science, subjek minat dapat B, hampehh....

PMR: 8A, Fuh, akhirnya dapat di balas dendam kesumat.

SPM: ???!?? Setahun lagi.....jangan risau.

Add Maths....Subjek paling digeruni, bukan sebab bahasa, tapi sebab soalan kelirunye...zzzzzz.ZZZzzzz
Chemistry (YAAY) tambah Physics (Yay...) tambah Biology (YAAYY) gambung pun tak dapat kalahkan AddMaths, grrrr.
Malaysian
8555 cr points
Send Message: Send PM GB Post
22 / F / Jrock no Sekai~
Offline
Posted 1/15/09

sandpenguin wrote:

UPSR: 4A, 1B, Science, subjek minat dapat B, hampehh....

PMR: 8A, Fuh, akhirnya dapat di balas dendam kesumat.

SPM: ???!?? Setahun lagi.....jangan risau.

Add Maths....Subjek paling digeruni, bukan sebab bahasa, tapi sebab soalan kelirunye...zzzzzz.ZZZzzzz
Chemistry (YAAY) tambah Physics (Yay...) tambah Biology (YAAYY) gambung pun tak dapat kalahkan AddMaths, grrrr.


Bdk pandai nih
Malaysian
2214 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / Antartic
Offline
Posted 1/15/09

NikiWiki wrote:


sandpenguin wrote:

UPSR: 4A, 1B, Science, subjek minat dapat B, hampehh....

PMR: 8A, Fuh, akhirnya dapat di balas dendam kesumat.

SPM: ???!?? Setahun lagi.....jangan risau.

Add Maths....Subjek paling digeruni, bukan sebab bahasa, tapi sebab soalan kelirunye...zzzzzz.ZZZzzzz
Chemistry (YAAY) tambah Physics (Yay...) tambah Biology (YAAYY) gambung pun tak dapat kalahkan AddMaths, grrrr.


Bdk pandai nih


Tak lah, ia datang daripada minat. Nak jadi Doktor Psikologi, maklumlah, ahaks. Minat Sains, tapi Matematik tak....susah sikit.

Cara belajar Sains: Kreativiti mesti tinggi, fikirkan molekul2 tu tengah action kat depan mata. Kedua, cari hubungan antara benda-benda tersebut, setiap benda terjadi kerana sesuatu. Ketiga, kaitkan (Lagi?) benda2 tersebut dengan sesuatu yang relevan (Tdk semestinya berkait, tetapi hampir serupa) dan senang untuk di ingat.

Untuk belajar Biology, cuba blaja Latin dan Greek. Kebanyakan term2 susah tu direct translation dari bahasa tersebut. (Haemoglobin ialah darah. Hae bermaksud besi dalam Latin/Greek, lupa. Dalam masa yang sama, darah juga dibuat dari zat besi. Juga, Haematite bermaksud bijih besi dalam Latin/Greek)

Untuk Chemistry, cari sesuatu yang common dalam jalankan sesuatu. Seperti combustion akan membuang molekul oksigen dalam sesuatu. Banyak lagi, cuma kena observant sikit la....

Untuk AddMaths, sori....Memory Full.
Moderator
4691 cr points
Send Message: Send PM GB Post
32 / M / Kamina City
Offline
Posted 1/16/09
WAKAKA AK LIHAT KEHEBATAN AKU??

UPSR=4A 1B(BI)
PMR=2B(BM/BI) 6C

amacam??hebat ak
Malaysian
6914 cr points
Send Message: Send PM GB Post
25 / F / ~MaLaYsiA~
Offline
Posted 1/16/09
aku lak~

UPSR
5A
PMR
8A
SPM
jatuh merudum...huhu~
5A (4A1,1A2), 3B (1B3,2B4), 2C (2C5)
saksikan r kejatuhan aku...tu r, maleh blaja ag...
3826 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F / in the world...I...
Offline
Posted 1/16/09
kita plak....
UPSR=5A
PMR=9A (skali dgn b.arab.... )
kita dpt gred camni pun sbb x nak mak dgn ayh kita mrh kita dok tgk anime je stiap hari.....huu nasib b'jaya...alhamdulillah....tapi sbnrnya masa kita srius nak blajar 2 pun dok tinggal lbih kurang 2 bulan je nak peksa....hahahaha ......tapi....alangkah sdehnya sbb x de perubahan apa2 pun....mak dgn ayah kita tetap tgor tentang anime2 kita kat rumah tu.....
Posted 1/17/09

Takiro-kun wrote:

kita plak....
UPSR=5A
PMR=9A (skali dgn b.arab.... )
kita dpt gred camni pun sbb x nak mak dgn ayh kita mrh kita dok tgk anime je stiap hari.....huu nasib b'jaya...alhamdulillah....tapi sbnrnya masa kita srius nak blajar 2 pun dok tinggal lbih kurang 2 bulan je nak peksa....hahahaha ......tapi....alangkah sdehnya sbb x de perubahan apa2 pun....mak dgn ayah kita tetap tgor tentang anime2 kita kat rumah tu.....



awak dari sekolah mana?????
Posted 1/17/09
UPSR-3A 2B

PMR-tunggulah 2011 yeh

SPM-tunggulah beberapa tahun lagi
Malaysian
2214 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / Antartic
Offline
Posted 1/17/09
Ahahaha, nampaknya trick lulus semua tu fail juga akhirnya, huhuhuhu. Takde magic pun dalam belajar ni. Kalau malas nak revision, tumpu perhatian sepenuhnya di sekolah. Jangan taknak revise sama attention di sekolah, itu mengundang tu.....
Malaysian
5082 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / F / neko kingdom^^
Offline
Posted 1/19/09
UPSR: 5A
PMR: 6A
3826 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F / in the world...I...
Offline
Posted 1/20/09

Nanami10 wrote:


Takiro-kun wrote:

kita plak....
UPSR=5A
PMR=9A (skali dgn b.arab.... )
kita dpt gred camni pun sbb x nak mak dgn ayh kita mrh kita dok tgk anime je stiap hari.....huu nasib b'jaya...alhamdulillah....tapi sbnrnya masa kita srius nak blajar 2 pun dok tinggal lbih kurang 2 bulan je nak peksa....hahahaha ......tapi....alangkah sdehnya sbb x de perubahan apa2 pun....mak dgn ayah kita tetap tgor tentang anime2 kita kat rumah tu.....



awak dari sekolah mana?????

knapa tanya.......

Malaysian
4645 cr points
Send Message: Send PM GB Post
20 / F / Malaysia
Offline
Posted 1/20/09
bnyak nye..owg pndai kt cniey...

btw ami pon 5A gak UPSR thun lpas..bru form 1 thun niey..ehheh
Posted 1/22/09
tanya je...............
Posted 1/26/09
ah...tak tahu lah
Malaysian
13056 cr points
Send Message: Send PM GB Post
20 / F / look behind you
Offline
Posted 1/27/09
UPSR=3a 2b
PMR=thn dpn 2010
SPM=2012
STPM=x amik..
hahaha..
First  Prev  1  2  3  4  5  6  7  8  Next  Last
You must be logged in to post.