First  Prev  1  2  3  4  Next  Last
Post Reply ↕MATH Class↕
Creator
7541 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F / Abyss
Offline
Posted 11/2/08 , edited 12/14/08


Hi there I'm your teacher in Math!



In this forum, I'm gonna post something that might help you in your math!



Lets Start!







Creator
7541 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F / Abyss
Offline
Posted 11/3/08 , edited 11/3/08


How to divide big number by 9!



Its so simple!


Let's say for the example:



32556 divided by 9



Steps:

1. "Bring down the first number"
*the first number is 3* ans. 3___.___

2. "Next, add the first number to the second number"
*so its 3 + 2 = 5, the second number is 5 ans.35__.____

3. "Add the second number to the third number"
*so its 5 + 5 = 10, carry 1 to the 5 so we have now ans. 360_.___

4. "Add the 3rd number to the 4th number"
*so its 10 + 5 = 15, carry 1 to 0 and bring down 5 so we have ans. 3615.___

5. "Add the 4th number to the 5th number"
*so its 15 + 6 = 21 <---answer

6. "Divide the answer by 9
*so 21/9 = 2 bring 2 over 5 so 2 + 5 = 7 and the remainder is 3










So the answer is 3617.3 ne?



NOTE: if you don't understand, watch this!
http://www.youtube.com/watch?v=IIwlBjNLpjI
Student
Hwo
59 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F
Offline
Posted 11/8/08
W0o0ow .....nice calculation

but it need a long time


Creator
7541 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F / Abyss
Offline
Posted 11/8/08

Hwo wrote:

W0o0ow .....nice calculation

but it need a long time




haha! its very easy when you solve it in the paper and try it!
Student
4966 cr points
Send Message: Send PM GB Post
22 / F / to the place wher...
Offline
Posted 11/9/08
lol nc teacher ^^
Creator
7541 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F / Abyss
Offline
Posted 11/9/08

rei_reio4 wrote:

lol nc teacher ^^


did you get it?!
Student
4966 cr points
Send Message: Send PM GB Post
22 / F / to the place wher...
Offline
Posted 11/9/08
yes senpai its easy ^^
Creator
7541 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F / Abyss
Offline
Posted 11/9/08

rei_reio4 wrote:

yes senpai its easy ^^


haha! i'll be expecting you here tom. c u!
Student
4966 cr points
Send Message: Send PM GB Post
22 / F / to the place wher...
Offline
Posted 11/9/08
okies senpai ^^
Creator
7541 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F / Abyss
Offline
Posted 11/9/08 , edited 11/9/08
Lesson No. 2:

How to Square Big Numbers:



Example is 104 squared is equals to 10816!


Steps:

1. Copy the first 2 numbers
*in 104 the first 2 numbers is 10 ans. 10____.

2. Add the second and the third number to the first 3 numbers
*so 104 + 4 = 108, copy the last number ans. 108___.

3. Square the last number!
*so 4 squared is equals to 16! ans. 10816



In case of this numbers:
112 squared = 12544

Steps:

1. ans. 11___

2. answer is 112 + 12 = 124__.

3. 12 squared is equals to 144
answer: 12400 + 144 = 12544!


See you later for the next lesson which is "Squaring Numbers less than 100"
Student
16892 cr points
Send Message: Send PM GB Post
116 / gone
Offline
Posted 11/9/08
whoa! classes are starting.. =3

whow.. i never know there was a way like dat in squaring..
if i had only known.. maybe i wudhv found math a little less
hateful..lolz..
Student
4966 cr points
Send Message: Send PM GB Post
22 / F / to the place wher...
Offline
Posted 11/10/08
got it! ^^ i'm present to hehe
Creator
7541 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F / Abyss
Offline
Posted 11/10/08

vendeaska wrote:

whoa! classes are starting.. =3

whow.. i never know there was a way like dat in squaring..
if i had only known.. maybe i wudhv found math a little less
hateful..lolz..





rei_reio4 wrote:

got it! ^^ i'm present to hehe


Hehe! raise your hands to those who got it?!
Student
4966 cr points
Send Message: Send PM GB Post
22 / F / to the place wher...
Offline
Posted 11/10/08 , edited 11/10/08
me me me me me!!!!!!

Creator
7541 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F / Abyss
Offline
Posted 11/10/08

rei_reio4 wrote:

me me me me me!!!!!!



haha! well get ready for our next lesson!
First  Prev  1  2  3  4  Next  Last
You must be logged in to post.