First  Prev  1  2  3  4  5  6  7  Next  Last
Post Reply Pertukaran Rangkaian Selular Operator Telefon Bimbit
Posted 11/5/08 , edited 11/5/08
Semalam aku terbaca sepintas lalu sorotan akhbar online kat Yahoo Malaysia mengenai peralihan rangkaian talian ke talian Selular Operator rangkaian lain tanpa perlu menukar nombor telefon consumer. Jadi, pendapat korang tentang persaingan di antara Maxis, Digi, Celcom dan U-Mobile dalam krisis peralihan nombor telefon pengguna serta impak pasaran jaringan telekomunikasi di kala krisis ketidakstabilan sosioekonomi global ketika ini.

SILA KEMUKAN CADANGAN, PENDAPAT, KOMEN SERTA SOALAN KORANG DI SINI

PERHATIAN : SEBELUM POST FORUM, JANGAN MEREPEK BENDA LAIN SELAIN YANG DINYATAKAN, SEBAB FORUM INI SANGAT BERGUNA UNTUK SAYA BUAT RESEARH TESIS, JADI BAGI CADANGAN, PENDAPAT, KOMEN SERTA SOALAN YANG DITERIMA AKAL
Posted 11/5/08
Aku rasa maxis,celcom,digi dan u-mobile tidak perlu membuat bergini kerana sudah tiada identiti .Sekarang kita tidak dapat mengagak seseorang itu pengguna celcom,maxis,digi atau u-mobile.Tindakan segera patut diambil.Tetapi apakan daya kita yang tidak mempunyai apa-apa jawatan ini.


ExtremeHard Melaporkan
Chaos Mod
11975 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / At Secret Akatsuk...
Offline
Posted 11/5/08 , edited 11/5/08
diorang buat begitu kerana

hanya untuk mengaut keuntungan yang berlipat kali ganda

memanglah nampak mcm menjaga kepentingan pengguna

tapi sebenarnya sedang kaut keuntungan

amir sabrin memberi ulasan

Malaysian
994 cr points
Send Message: Send PM GB Post
F / Cyberjaya
Offline
Posted 11/5/08 , edited 12/12/08

tapi sebenarnya sedang kaut keuntungan




tu memang la..sape x nak untung kan?
maslah bile diorang bt perjanjian untuk wujudkan perkhidmatan MNP(Tukar operator telekomunikasi)nie, akan ade pihak yg rugi dan yg untung.. macam di malaysia, DIGi dan U mobile masih lagi, pengguna mereka masih blum meluas di Malaysia..malah liputan talian DIGI kat malaysia pun kurang..
1 agi problem klau korang nk tau, bile korang gunakan perkhidmatan MNP, baki terdahulu korang akan terhapus secara automatik..

-Laporan disediakan oleh Dya-
Assistant Mod
26851 cr points
Send Message: Send PM GB Post
31 / M / Few kilometres fr...
Offline
Posted 11/5/08
aku rasa pengguna digi ramai je. mungkin sbb kawan korang atau orang keliling korang yg tak ramai guna digi. family aku semua pakai digi. kat area kampung ni maxis langsung tak leh nak masuk. celcom cam pancit2 je. kat bentong plak, semua sedara mara aku pakai digi.
tapi u mobile, mmg sgt kurang siap ade yg tak tau lagi menatang ape u mobile tuh.

btw, itu biasalah cara nak curik pelanggan.
Malaysian
994 cr points
Send Message: Send PM GB Post
F / Cyberjaya
Offline
Posted 11/5/08 , edited 11/5/08

tapi u mobile, mmg sgt kurang siap ade yg tak tau lagi menatang ape u mobile tuh.


yup, lagipun bende tu masih baru so dia punyer coverage pun limited lagi skrang nie..hanya tempat2 tertentu di Klang Valley jer coverage luas cam kat Petaling Jaya, Cheras, Subang, Ampang, Gombak, Kajang, Klang dan gak Puchong

tp masalah u mobile nie, iklan ttg pengenalan service diarong pun rasenyer masih kurang lagi sbb masih ramai yg tak tau pasal UMobile...tapi bila diaorang join untuk buat perkhidmatan MNP nie..x ke bende nie merugikan diaorang?
Chaos Mod
11975 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / At Secret Akatsuk...
Offline
Posted 11/5/08
tak kut,

sbb orang yang berniaga nie

diaorang kena sanggup ambil risiko,

kalau diorang tak cuba,diorang tak kan tahu apa hasilnya,
Malaysian
13593 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / Malaysia
Offline
Posted 11/5/08 , edited 11/6/08
digi mane popular.tempat aku celcom ngan maxis je yg popular.everyone sape pakai maxis???
Chaos Mod
11975 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / At Secret Akatsuk...
Offline
Posted 11/5/08 , edited 11/5/08
jiran sebelah

rumah kut
Malaysian
994 cr points
Send Message: Send PM GB Post
F / Cyberjaya
Offline
Posted 11/5/08

airgearhuman wrote:

digi mane popular.tempat kau celcom ngan maxis je yg popular.everyone sape pakai maxis???


aku pakai maxis....minggu lepas XD
minggu nie start pakai Celcom plak
Muahahahaha

Malaysian
13593 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / Malaysia
Offline
Posted 11/5/08 , edited 11/5/08

MystDya69 wrote:


airgearhuman wrote:

digi mane popular.tempat kau celcom ngan maxis je yg popular.everyone sape pakai maxis???


aku pakai maxis....minggu lepas XD
minggu nie start pakai Celcom plak
Muahahahaha



hahaha.aku 4 empat empat pakai.digi,celcom,maxis dan u mobile
Malaysian
9927 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / F / ~❤ in my heart ❤~
Offline
Posted 11/5/08


umobile??
ley cter skit x pasl umobile???
aritu ak ad amik no umobile..
tp x pkai pn lg...on pn xde gak..
tp tetbe, akr blan ak dapat bil.
xpaham r..
camne ko gne u mobile ni?? best ke????
ad untung ke??
Malaysian
13593 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / Malaysia
Offline
Posted 11/5/08


baik kau tak yah pakai.takde untungnye.rugi adalah.tapi aku dapat percuma je kat kedai.tapi kalau kau top up 10 dai tambah dua ringgit.tapi takde gprs.takleh nak hantar mms
Malaysian
9927 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / F / ~❤ in my heart ❤~
Offline
Posted 11/5/08


hmm....ak mmg dapt percume gak mende tu..
tp y xsyok nye, xpakai lg, dah dapt bill
Malaysian
13593 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / Malaysia
Offline
Posted 11/5/08

zatie89 wrote:



hmm....ak mmg dapt percume gak mende tu..
tp y xsyok nye, xpakai lg, dah dapt bill


boleh tak aku invite kau.hahha
First  Prev  1  2  3  4  5  6  7  Next  Last
You must be logged in to post.