First  Prev  1  2  3  4  5  6  7  Next  Last
Post Reply Pertukaran Rangkaian Selular Operator Telefon Bimbit
Chaos Mod
11975 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / At Secret Akatsuk...
Offline
Posted 11/5/08
oo,

susah ker nak buat

research tesis??
Posted 11/6/08
menatang ni la wat aku pening kepala coz aku xnak ikut abg aku ambil PJJ( Pengajian Jarak Jauh)
Posted 11/6/08
aper plak tuh?
Malaysian
3422 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia
Offline
Posted 11/6/08

MystDya69 wrote:


tapi sebenarnya sedang kaut keuntunagn

typing error

tapi sebenarnya sedang kaut keuntungan


tu memang la..sape x nak untung kan?
maslah bile diorang bt perjanjian untuk wujudkan perkhidmatan MNP(Tukar operator telekomunikasi)nie, akan ade pihak yg rugi dan yg untung.. macam di malaysia, DIGi dan U mobile masih lagi, pengguna mereka masih blum meluas di Malaysia..malah liputan talian DIGI kat malaysia pun kurang..
1 agi problem klau korang nk tau, bile korang gunakan perkhidmatan MNP, baki terdahulu korang akan terhapus secara automatik..

-Laporan disediakan oleh Dya-


Bukan diorang wat camnie dapat menggumtungkan kite jugak. Secara teknikal ia mengguntungkan kita ape, contohnyer: klau kita berniat nak tukar digi ke celcom, kita bleh menjimat wang dan tidak pelu mesej kat kwn2 no baru kite. Btul x???
Malaysian
3422 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia
Offline
Posted 11/6/08

MystDya69 wrote:


tapi u mobile, mmg sgt kurang siap ade yg tak tau lagi menatang ape u mobile tuh.


yup, lagipun bende tu masih baru so dia punyer coverage pun limited lagi skrang nie..hanya tempat2 tertentu di Klang Valley jer coverage luas cam kat Petaling Jaya, Cheras, Subang, Ampang, Gombak, Kajang, Klang dan gak Puchong

tp masalah u mobile nie, iklan ttg pengenalan service diarong pun rasenyer masih kurang lagi sbb masih ramai yg tak tau pasal UMobile...tapi bila diaorang join untuk buat perkhidmatan MNP nie..x ke bende nie merugikan diaorang?


Aq nak bagi galakkan la... jgn!!! pakai Umobile sbb DIORANG PENIPU!!!!!! Ari tu akak saudare aq dapat mesej dapat 3 no Umobile scara free, smpai melompat2 kegembiraan ( teringat peristiwa tu ) LOL. Sayangnyer kena bayar, mahal lak tu kat Times Square. Operator die ckp nie kes khas sbb rsenyer ramai dtg kat citu pun kena tipu. Akibatnyer die trauma ngan Umobile.
Malaysian
3422 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia
Offline
Posted 11/6/08

airgearhuman wrote:

digi mane popular.tempat kau celcom ngan maxis je yg popular.everyone sape pakai maxis???


maxis tu Hotlink la kan??? Aq pakai Celcom, smngat celcom!!!!!!!
Malaysian
3422 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia
Offline
Posted 11/6/08

zatie89 wrote:



hmm....ak mmg dapt percume gak mende tu..
tp y xsyok nye, xpakai lg, dah dapt bill


Baek jgn pkai, cbe ko tgk post aq somewhere kat forum nie knape jgn pkai Umobile. U........
Malaysian
3422 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia
Offline
Posted 11/6/08

crunchyrolltomodachie wrote:

Sebenarnya sy pun xtau sejak bila U-Mobile ni dah wujud kat Malaysia. Ntah no ape diorg pakai? 010?


018 la, mesti ko x tgk iklan yg nak smua brg setengah tu...
Malaysian
3422 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia
Offline
Posted 11/6/08 , edited 11/6/08

zatie89 wrote:



rase cam rugi je...
gune x lg..tp dah dpat bil.
dlm 1 bil kne byar RM45.
tp xtau r plak org len...


Btul tu!!! mula2 ko dpt free 3 no kan? Pastu call die suruh bayar RM 7 n then dpt bil kna bayar RM 45 . Itu kira kena tipu la!!!
Malaysian
13593 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / Malaysia
Offline
Posted 11/6/08

shahratul wrote:


airgearhuman wrote:

digi mane popular.tempat kau celcom ngan maxis je yg popular.everyone sape pakai maxis???


maxis tu Hotlink la kan??? Aq pakai Celcom, smngat celcom!!!!!!!


hahahaha.yeah semangat celcom
Malaysian
3422 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia
Offline
Posted 11/6/08

airgearhuman wrote:


shahratul wrote:


airgearhuman wrote:

digi mane popular.tempat kau celcom ngan maxis je yg popular.everyone sape pakai maxis???


maxis tu Hotlink la kan??? Aq pakai Celcom, smngat celcom!!!!!!!


hahahaha.yeah semangat celcom


ko celcom ke??
Malaysian
13593 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / Malaysia
Offline
Posted 11/6/08

shahratul wrote:


airgearhuman wrote:


shahratul wrote:


airgearhuman wrote:

digi mane popular.tempat kau celcom ngan maxis je yg popular.everyone sape pakai maxis???


maxis tu Hotlink la kan??? Aq pakai Celcom, smngat celcom!!!!!!!


hahahaha.yeah semangat celcom


ko celcom ke??


aku ada empat empat line.hahaha
Malaysian
3422 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia
Offline
Posted 11/6/08

airgearhuman wrote:


shahratul wrote:


airgearhuman wrote:


shahratul wrote:


airgearhuman wrote:

digi mane popular.tempat kau celcom ngan maxis je yg popular.everyone sape pakai maxis???


maxis tu Hotlink la kan??? Aq pakai Celcom, smngat celcom!!!!!!!


hahahaha.yeah semangat celcom


ko celcom ke??


aku ada empat empat line.hahaha


Gler byk
Malaysian
13593 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / Malaysia
Offline
Posted 11/6/08

shahratul wrote:


airgearhuman wrote:


shahratul wrote:


airgearhuman wrote:


shahratul wrote:


airgearhuman wrote:

digi mane popular.tempat kau celcom ngan maxis je yg popular.everyone sape pakai maxis???


maxis tu Hotlink la kan??? Aq pakai Celcom, smngat celcom!!!!!!!


hahahaha.yeah semangat celcom


ko celcom ke??


aku ada empat empat line.hahaha


Gler byk


hahahah aku suka tukar tukar.tapi family aku guna celcom
Malaysian
35 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / kl
Offline
Posted 11/6/08
aku penah pakai semua skali...
tp aku skarang gune digi..
aku rase leh thn gak la...
First  Prev  1  2  3  4  5  6  7  Next  Last
You must be logged in to post.