First  Prev  1  2  3  4  5  6  7  Next  Last
Post Reply Pertukaran Rangkaian Selular Operator Telefon Bimbit
Chaos Mod
11975 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / At Secret Akatsuk...
Offline
Posted 11/8/08
apa bezanya celcom,digi and umobile??
Malaysian
9927 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / F / ~❤ in my heart ❤~
Offline
Posted 11/9/08


ley ckap something tak??
mest ko kedekut gler nk gne kredit.. 2 pasl r sblan smpai 10 rggt je ko gne..
..hahaha...jgan mara...

Assistant Mod
26851 cr points
Send Message: Send PM GB Post
31 / M / Few kilometres fr...
Offline
Posted 11/9/08

UCHIHAMADARAWARRIOR wrote:

apa bezanya celcom,digi and umobile??


celcom tempatan, digi...german kalo tak silap & umobile...[email protected] dikenali(tempatan jugak...kot)


zatie89 wrote:



ley ckap something tak??
mest ko kedekut gler nk gne kredit.. 2 pasl r sblan smpai 10 rggt je ko gne..
..hahaha...jgan mara...



tak semestinya. aku pon sama, 10 ringgit je. sbb; cakap bila perlu aje, lebih jimat kalau sms, 10 ringgit tahan seminggu tapi kalau guna airtime transfer sebulan pon tahan. mmg jimat
Chaos Mod
11975 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / At Secret Akatsuk...
Offline
Posted 11/9/08
jimat

sekarang

selamat

masa

terdesak
Posted 11/11/08
saya pakai celcom ^^
Malaysian
994 cr points
Send Message: Send PM GB Post
F / Cyberjaya
Offline
Posted 11/11/08 , edited 11/11/08
awak pakai celcom? nak nombor!ehehehe
gurau jeXD
Posted 11/11/08
nah 013- 84 tekan tekan xdpt ^^
Malaysian
994 cr points
Send Message: Send PM GB Post
F / Cyberjaya
Offline
Posted 11/11/08
hek eleh main tekan2 tp x dapat plak
nah aku bagi no aku 999 gerenti dapat XD
Posted 11/11/08
ceh gila apo hang ni
Malaysian
994 cr points
Send Message: Send PM GB Post
F / Cyberjaya
Offline
Posted 11/11/08
mane ade aku gile! aku x suruh kau tepon skrang~
tp klau ko nak ngorat operator die, silakanlah XD
Moderator
15556 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia,South Ea...
Offline
Posted 11/11/08 , edited 10/15/10
sonang cito camni jer....

kt bandar cam kl,gombak,ampang,pj,putrajaya,puchong.shah alam sng citer kebanyakan area selangor mesti belambak gune maxis or celcom

tp area kg lg2 kat tengganu slan KT.klantan slain kota2 besa.....rmai org gune slain maxis n celcom..(time aku camping dlu kat kuala berang,tengganu n kat somwhere pendalaman maxis n celcom mmg xdek coverage u mobile lg x yah citer)

n penggune maxis ramai dak2 skul bab mesej diorang murah ak tahu sbb masih dak kecil lg hha...tp klo org besar diorang rmai gne celcom hehe kerna bapkku.makku n kkku bgitu sbb diorang gne postbayar..dak kecik gne prepaid er...

tp bile diorang wat camtuh aku rase cam menyusahkan manusia2 sekian alam jer...x best firstly sbb kiter dh x tau yg kwn ak tuh celcom ker umobile er maxis er digi...;.

yg kesiannyer digi n u mobile sbb sometimes aku rse org yg gne perkhidmatan diorang sikit sgt...(atau org skitar area aku cam2??) hehhehe

pjg gak aku tulis....rajen2 laa korg bajer..

sekian dri kopkip
Moderator
15556 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia,South Ea...
Offline
Posted 11/11/08

wrote:

Sebenarnya sy pun xtau sejak bila U-Mobile ni dah wujud kat Malaysia. Ntah no ape diorg pakai? 010?


umobile gne 018....menatang tuh bru wujud taon nie...korg x nah dgr?? plik gak..sbb slalu er promosi die tukat kat tv
Posted 11/11/08
hahahaha camner kalo operatornya lelaki???
Posted 11/11/08
setau sy la kan U mobile ni asalnya dr syrkt gabungan dr timecel betul ker? auta ke fakta?
Malaysian
994 cr points
Send Message: Send PM GB Post
F / Cyberjaya
Offline
Posted 11/12/08

mojakowiththesunflower wrote:

hahahaha camner kalo operatornya lelaki???


ko tya ar kat operator lelaki tu no fon adik perempuan dia ke, kakak die ke
kot2 ade can jadik besan

First  Prev  1  2  3  4  5  6  7  Next  Last
You must be logged in to post.