First  Prev  1  2  3  4  5  6  Next  Last
Post Reply Cadangan utk Group
Assistant Mod
26851 cr points
Send Message: Send PM GB Post
31 / M / Few kilometres fr...
Offline
Posted 11/28/08 , edited 11/28/08

rannz wrote:

tapi aku x fitnah aegis....dah mmg btol...aku x kata ko buang uchihamadara buang dia sbgai mod.......

aku tau sapa buang la
www.fiq-life.blogspot.com


maksud ko? aku tak paham ko cakap ape... ape kaitannya aku ngan menda yg ko cakap
PS: best gak blog tu
Co-creator
451 cr points
Send Message: Send PM GB Post
24 / F / Malaysia
Offline
Posted 11/28/08

rannz wrote:

tapi aku x fitnah aegis....dah mmg btol...aku x kata ko buang uchihamadara buang dia sbgai mod.......

aku tau sapa buang la
www.fiq-life.blogspot.com


SAPE?
Head Of Mod
8109 cr points
Send Message: Send PM GB Post
29 / M / Trg,Malaysia
Offline
Posted 11/29/08
so,apa contest nk buat?kalu contest gambar,mcm dh biase sgt kot..
lgpon psl reward..kalu la ada sistem transfer cr point,leh jgk jdkan reward..
nk bg hadiah gula2 pn xlogik..hahah..
Assistant Mod
26851 cr points
Send Message: Send PM GB Post
31 / M / Few kilometres fr...
Offline
Posted 11/29/08

pegash4rk wrote:

so,apa contest nk buat?kalu contest gambar,mcm dh biase sgt kot..
lgpon psl reward..kalu la ada sistem transfer cr point,leh jgk jdkan reward..
nk bg hadiah gula2 pn xlogik..hahah..


contest gambar ni kita buat lain sikit la.
cam kita letak gambar pastu diorang pandai2 la buat caption. cam letak situasi ke...dialog ke...
tapi yg original la. maksud aku cam aku letak satu gambar. pastu org pandai2lah letak creativiti diorang nak edit macam mane. siapa yg buat paling best kita letak dia punya kat group profile.
Head Of Mod
8109 cr points
Send Message: Send PM GB Post
29 / M / Trg,Malaysia
Offline
Posted 11/29/08
sempoi jgk tu..aku stju la..anytime leh buat..
Assistant Mod
26851 cr points
Send Message: Send PM GB Post
31 / M / Few kilometres fr...
Offline
Posted 11/29/08
aku dah siapkan header utk each section. so, ape isi korang nak letak leh la bagi kat sini.


-aku tak fikir lagi ape nak letak kat sini-
kalau mula ngan huruf A, nak letak ape yek? tempat2 menarik/ bersejarah/ pelancongan, makanan atau patut ke kita cerita pasal jalur gemilang dulu?


-nanti aku ceduk sikir dr utusan, b harian dll


-contest


-ni kita dah ade kan? so boleh letak terus je.


-tokoh2 tempatan termasuk artis, menteri2, pelukis, sasterawan ect


youtube, onemanga, group2 yg korang nak ajak join & ect
Head Of Mod
8109 cr points
Send Message: Send PM GB Post
29 / M / Trg,Malaysia
Offline
Posted 11/29/08
fun facts...fun facts dr mlaysia je ke @ sluruh dunia?
contoh kalu A..
bleh ke "albert enstein.org yg menemui teori relativity tu mempunyai kelemahan bercakap semasa beliau masih kecil sehingga ibu bapanya takut enstein ni terencat akal.ini hanya berterusan sehingga beliau mencecah 9tahun"

ni contoh la
Assistant Mod
26851 cr points
Send Message: Send PM GB Post
31 / M / Few kilometres fr...
Offline
Posted 11/29/08
aku rasa lebih sesuai kalau benda2 dari Malaysia. sebab kita nak bila org luar dtg tgk group kita dia belajar sesuatu ttg negara kita. kalau yg macam ko bagi...rasanya dah ade kan kat thread "did you know..." forum CR

Moderator
15556 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia,South Ea...
Offline
Posted 11/29/08
aegis! aegis! aegis!!!! *wave cam org gile sambil terlompt2*
klo kiter wat pertandign ar kan..hmm nk ksi hadiah ape?? ye'ar biasernyerk diorang kan nk hadiah tp klo diorang mmg nk wat for fun baek punyer ar
Assistant Mod
26851 cr points
Send Message: Send PM GB Post
31 / M / Few kilometres fr...
Offline
Posted 11/29/08

korfkid wrote:

aegis! aegis! aegis!!!! *wave cam org gile sambil terlompt2*
klo kiter wat pertandign ar kan..hmm nk ksi hadiah ape?? ye'ar biasernyerk diorang kan nk hadiah tp klo diorang mmg nk wat for fun baek punyer ar


cam aku cakap lah. hadianya kita bagi gambar winner duk kat group profile.
Moderator
15556 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia,South Ea...
Offline
Posted 11/29/08

Aegis85 wrote:


korfkid wrote:

aegis! aegis! aegis!!!! *wave cam org gile sambil terlompt2*
klo kiter wat pertandign ar kan..hmm nk ksi hadiah ape?? ye'ar biasernyerk diorang kan nk hadiah tp klo diorang mmg nk wat for fun baek punyer ar


cam aku cakap lah. hadianya kita bagi gambar winner duk kat group profile.


ooo tp sometimes org x kesah psl hadiah pon cam aku....hehe

btw mod leh join x?? bleh la...aslkn aku bkan judge kan
Assistant Mod
26851 cr points
Send Message: Send PM GB Post
31 / M / Few kilometres fr...
Offline
Posted 11/29/08

korfkid wrote:
btw mod leh join x?? bleh la...aslkn aku bkan judge kan


mod leh join. nanti aku suruh pega tunjuk sistemnya cam mane
Moderator
4691 cr points
Send Message: Send PM GB Post
32 / M / Kamina City
Offline
Posted 11/29/08 , edited 11/29/08
aku tingin nak wat banner dll....tapi aku satu pon x tau camna nak guna photshop ._.

drawing contest?o.o
Moderator
15556 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia,South Ea...
Offline
Posted 11/30/08
kiter wat olimpik art contest hahaha ye'ar sbb sorang nk mlukis lah,nk wat banner lah,picture caption lah,edit lah

so cadangan aku skang mule2
kiter tentukan bape bnyk acara nk wat maybe 4 je kot
kiter wat sesi mendaftar diri
pas2 org yg berdaftar mendaftarkan diri kat pert. kat ats x nk join sume pertandingan pon xperk
pas2 min join pert. 1 acara er
ble sume acara dh selesai cbe kite tgk spe nyer banner,lukisan dll yg tersenarai dlm top 3 die mng
kirew cam olimpik ar

haha camner
Assistant Mod
26851 cr points
Send Message: Send PM GB Post
31 / M / Few kilometres fr...
Offline
Posted 11/30/08

korfkid wrote:

kiter wat olimpik art contest hahaha ye'ar sbb sorang nk mlukis lah,nk wat banner lah,picture caption lah,edit lah

so cadangan aku skang mule2
kiter tentukan bape bnyk acara nk wat maybe 4 je kot
kiter wat sesi mendaftar diri
pas2 org yg berdaftar mendaftarkan diri kat pert. kat ats x nk join sume pertandingan pon xperk
pas2 min join pert. 1 acara er
ble sume acara dh selesai cbe kite tgk spe nyer banner,lukisan dll yg tersenarai dlm top 3 die mng
kirew cam olimpik ar

haha camner


kalau camtu baik bukak terus 3~4 thread. boleh terus jalan serentak...kita bagi 2 minggu utk submit, pastu lock thread, mod kumpul semua entry dlm 1 post pastu bukak balik utk vote... cumanya, contest ape yg nak buat ni?
cuba bagi list...bila dah ade list nanti aku letak poll kat depan group
First  Prev  1  2  3  4  5  6  Next  Last
You must be logged in to post.