First  Prev  1  2  3  4  5  6  Next  Last
Post Reply Cadangan utk Group
Moderator
4691 cr points
Send Message: Send PM GB Post
32 / M / Kamina City
Offline
Posted 11/30/08
errr.........

-the best picture of the week(ada jenis la...cam comedy ka seram ka)
-the best character draw
-the story of the week(genre)


aku dpt fikir yg ni ja..
Moderator
4691 cr points
Send Message: Send PM GB Post
32 / M / Kamina City
Offline
Posted 11/30/08
aku da rsa cam aegis gy kendalikan segala2nya dlm group ni cam dia yg jadi creator hbeat hebat!
Assistant Mod
26851 cr points
Send Message: Send PM GB Post
31 / M / Few kilometres fr...
Offline
Posted 11/30/08

kser34 wrote:

aku da rsa cam aegis gy kendalikan segala2nya dlm group ni cam dia yg jadi creator hebat hebat!


aku bagi cadangan je...bab2 keputusan tu aku serah kat mod2 yg lagi senior. sebab nanti ade yg cakap aku syok sendiri plak.
Moderator
4691 cr points
Send Message: Send PM GB Post
32 / M / Kamina City
Offline
Posted 11/30/08
o.o
Co-creator
451 cr points
Send Message: Send PM GB Post
24 / F / Malaysia
Offline
Posted 12/1/08 , edited 12/1/08
miaka pn cam terkejot bile tgk grup nih.
die ske ngan prubhn baroo nih.
aegis mmg hebat!
tp x bermakne mods laen miaka x pndg.
die pn kate...
miaka012 :

thanx pd SEMUA MOD yg cube bwat grup msia meriah.


psl cdgn contest tuh...
erm...aku nih kekuragn idea.
cam x berguner plak. X(
hurm...ade contest ntok bergrup x?
cam 1 grup dlm..3 org ke atas kew...?
Head Of Mod
8109 cr points
Send Message: Send PM GB Post
29 / M / Trg,Malaysia
Offline
Posted 12/1/08
stakat ni yg kuar cadangan hanya banner,picture contest,puisi je kn?huhu..
Co-creator
451 cr points
Send Message: Send PM GB Post
24 / F / Malaysia
Offline
Posted 12/1/08

pegash4rk wrote:

stakat ni yg kuar cadangan hanya banner,picture contest,puisi je kn?huhu..


pegash pndai berpuisi ke?
hahaha!
Head Of Mod
8109 cr points
Send Message: Send PM GB Post
29 / M / Trg,Malaysia
Offline
Posted 12/1/08
tu aegis nye idea la..aku xde kuar pepe pn
Co-creator
451 cr points
Send Message: Send PM GB Post
24 / F / Malaysia
Offline
Posted 12/1/08
aku pn x kuar pape idea gak la...
=_=
Assistant Mod
26851 cr points
Send Message: Send PM GB Post
31 / M / Few kilometres fr...
Offline
Posted 12/1/08 , edited 12/1/08

SlayerShana wrote:
psl cdgn contest tuh...
erm...aku nih kekuragn idea.
cam x berguner plak. X(
hurm...ade contest ntok bergrup x?
cam 1 grup dlm..3 org ke atas kew...?


ade, boleh. cthnya cam buat cerita.

mula2 buat pilihan tajuk cam "gemilang", "cemerlang" & "terbilang"
pastu register siapa nak masuk genag mane, "gemilang", "cemerlang" atau "terbilang".
bila dah cukup orang atau tarikh utk sign up tamat.
kita bagi lah list perkataan utk diorang guna utk setiap tajuk tu(ikut nama group)
cth
1. jatuh
2. balik
3. news.
4. jepun.
5. bola.
6. malaysia

and so on~ sorang 1 post 1 perkataan. tapi kena gilir2.
cth:
A -> suatu hari ali jatuh sakit
B-> sebab itu juga dia tak dapat nak tgk perlwawanan bola
perkataan yg diguna tak boleh di guna semula & post tak boeh ade 2 perkataan sekali melain kan perkataan tu dah diguna sebelum ni.

siapa yg dapat habiskan perkataan tu semua dulu dialah pemenangnya. tapi tak boleh jugak semudah tu. sebab mungkin ade yg buat main2. so, siapa punya citer lagi best dialah pemenangnya. itu kena ikut vote ahli2 kat sini la...

amacam idea ni? okay?
Co-creator
451 cr points
Send Message: Send PM GB Post
24 / F / Malaysia
Offline
Posted 12/1/08

Aegis85 wrote:


bagosh gak tuh!
mesti sronok! XD

tp mods mmg bleyh join ke?
nnti cam x adil la plak.
iyelar...nk pk theme die lg.
kne bebincg same2 ntok theme.
or..kalo mods bleyh join..
kirenye..stiap kali contest tuka2 host die ke?
cth :
cam mule2 host ko la kn..
then ko sorg jek uruskn contest tuh.
bile dh abes...
contest stroznye host die aku plak?
camtuh ke?
cam kne uruskn sorg2..?

sori...byk tnye la plak aku nih..
Assistant Mod
26851 cr points
Send Message: Send PM GB Post
31 / M / Few kilometres fr...
Offline
Posted 12/1/08

SlayerShana wrote:
bagosh gak tuh!
mesti sronok! XD

tp mods mmg bleyh join ke?
nnti cam x adil la plak.
iyelar...nk pk theme die lg.
kne bebincg same2 ntok theme.
or..kalo mods bleyh join..
kirenye..stiap kali contest tuka2 host die ke?
cth :
cam mule2 host ko la kn..
then ko sorg jek uruskn contest tuh.
bile dh abes...
contest stroznye host die aku plak?
camtuh ke?
cam kne uruskn sorg2..?

sori...byk tnye la plak aku nih..


terpulanglah ko nak buat camne...masa aku main ni kat group lain diorang bagi mods join. sebab yg jadi juri pembaca.
PS: start bulan ni aku sibuk. jd, akan jarang2 masuk
Head Of Mod
8109 cr points
Send Message: Send PM GB Post
29 / M / Trg,Malaysia
Offline
Posted 12/1/08
haramkan mod join apa2 contest
Moderator
8468 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / M / Unknown
Offline
Posted 12/1/08
s0ri klu ggu dlm pbincangan antara m0d..
juz nk bg cadangan yg x berapa nak seberapa..
pe kata kita wat hari/minggu/bulan l0ghat..

cthnya, mggu ni kita pilih l0ghat kelate ( ), s0 sume yg reti ckp klate leh v0lunteer aja yg len bhse klate ckt2..
kalu leh sume try p0st, f0rum etc dlm l0ghat tsebut..
pas2 nex week lak kta leh pilih l0ghat peyr0ck lak ke..
dan cm2 lak seterusnya...
terpulang ah..


xkesah la 2ka hari2 ke, stiap mmgu ke etc...
malaysia kn byk l0ghat, s0o kita enj0y~

tp jgn insult dialek org len lak.. kang jd kes kena ban cm user 'terrbaekkk'
hahax
Co-creator
451 cr points
Send Message: Send PM GB Post
24 / F / Malaysia
Offline
Posted 12/1/08

Aegis85 wrote:


SlayerShana wrote:
bagosh gak tuh!
mesti sronok! XD

tp mods mmg bleyh join ke?
nnti cam x adil la plak.
iyelar...nk pk theme die lg.
kne bebincg same2 ntok theme.
or..kalo mods bleyh join..
kirenye..stiap kali contest tuka2 host die ke?
cth :
cam mule2 host ko la kn..
then ko sorg jek uruskn contest tuh.
bile dh abes...
contest stroznye host die aku plak?
camtuh ke?
cam kne uruskn sorg2..?

sori...byk tnye la plak aku nih..


terpulanglah ko nak buat camne...masa aku main ni kat group lain diorang bagi mods join. sebab yg jadi juri pembaca.
PS: start bulan ni aku sibuk. jd, akan jarang2 masuk


xpe..tp jgn x dtg sni troz dah le.


pegash4rk wrote:

haramkan mod join apa2 contest


HARAM?!
erm....rasenye..mod elok x yah join kowt.
rase cam malang la plak jdik mod coz x leh join contest...
hahahaha~ XD
First  Prev  1  2  3  4  5  6  Next  Last
You must be logged in to post.