First  Prev  1  2  Next  Last
Enquête
Member
4406 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / F / the Netherlands
Offline
Posted 12/8/08 , edited 12/8/08
Hey daar!
Ik heb een verzoek aan iedereen die dit leest! Of jullie eventjes deze enquête in willen vullen! Het is voor ons profielwerkstuk over manga en anime!

Alvast bedankt ;)

Vraag 1
Wat is jouw favoriete manga/anime?

Vraag 2
Welk karakter is jouw favoriet?

Vraag 3
Wat voor soort type karakter is jouw favoriete karakter?
A. Held
B. Anti held
C. Slechterik

Vraag 4
Wat moet er zeker in een goed manga/anime verhaal zitten?
-Spanning
-Magie
-Romantiek
-Veel slechteriken
-Een goed einde
-Humor

Vraag 5
Wat is vaak beter? De manga of de anime versie van een serie?
A. Manga
B. Anime

Vraag 6
Hoeveel manga boeken heb je thuis liggen?
A. Minder dan 5
B. Meer dan 5
C. Meer dan 50 (!)

Vraag 7
Hoeveel verschillende anime’s heb je ongeveer gezien?
A. Minder dan 5
B. Meer dan 5

Vraag 8
In welke taal kijk jij Anime’s?
A. Japans (+ ondertiteling)
B. Andere taal

Vraag 9
Heb je dankzij het kijken van anime’s ook wat Japans geleerd?
A. Ja
B. Nee

Vraag 10
Wat maakt Manga/Anime succesvol volgens jou?

Probeer het maar zo goed mogelijk in te vullen, het geeft niet als je iets niet zeker weet! ;)
Moderator
1579 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / F
Offline
Posted 12/8/08 , edited 12/8/08
Ok, ik ga mij hieraan wagen hoor. een aangezien ik weet hoe ongelooflijk irritant en belangrijk het pws is, zal ik het zo goed mogelijk proberen in te vullen

Vraag 1
Ah, dat is een moeilijke vraag. Er zijn heel veel animes die ik heel goed vond, en ik weet niet precies of een een precieze favoriet heb. Ik lees geen manga, dus ik heb geen favoriete manga. Mijn favoriete animes (gedeelde plaats, sorry) zijn Mahou Shoujo Lyrical Nanoha (alle 3 de seizoenen, de Engelse naam is Magical Girl Lyrical Nanoha) en D.Gray Man.


Vraag 2
Een vraag, over het algemeen over alle animes of bij je favoriete anime? ik wil deze wel beantwoorden, maar weet niet precies wat jullie bedoelen.

Vraag 3
Om deze te beantwoorden heb ik vraag 2 nodig....dus dit lukt nog niet.

Vraag 4
Hm...er zijn veel verschillende soorten animes, en die kunnen op hun eigen manier heel goed zijn. Neem als voorbeeld Ouran High School Host Club, er zit geen actie in, maar wel heel humor. Dit vind ik een goede anime, maar ik houd ook van magie en spanning in een anime. Zoals in mijn favoriete animes, D.Gray man en Mahou Shoujo.....

Vraag 5
Deze kan ik jammer genoeg niet beantwoorden, omdat ik zelf geen manga lees. Maar ik hoor verschillende reacties als het daar over gaat. De animes wijken meestal wel van de manga's af, dus soms zijn ze slecht te vergelijken.

Vraag 6
A, ik heb geen manga thuis.

Vraag 7
B!! Ik heb zeker al meer dan 15 compleet gezien en ben er met nog met veel andere bezig!

Vraag 8
A, in het Japans met Engelse ondertiteling. De anime is Japans, en het is in mijn mening leuker om het in zijn originele taal te kijken. Meestal zijn de vertaalde versies van de series ook heel erg slecht, dus niet om aan te zien.

Vraag 9
A, zeker weten van wel. Natuurlijk niet vloeiend, maar bepaalde termen komen vaak terug, en die onthoudt je na een bepaalde tijd wel.

Vraag 10
HA! Moeilijke vraag
Als je bedoelt waarom ik denk dat anime/manga over het algemeen heel populair is:
Het is entertainment (wow heb ik dat goed getypt?). In veel verhalen komt humor, liefde, avontuur etc. in voor. Je kijkt of leest de series omdat je geamuseerd wil worden, en dit is een goede manier om dat te doen. Het is zoals in gewone films, waarom kijken wij die? Om vermaakt te worden, en daarom kijken wij ook animes en lezen mensen mangas. Voor Westerse mensen is het ook gewoon iets dat uit de Oosterse wereld komt, en dat is meestal ook heel aantrekkelijk.

Waarom ik persoonlijk animes zo leuk en succesvol vind:
Als ik een anime kijk kan ik wegdromen, willen dat ik daar ben en even de wereld waar je zelf bent vergeten. Je kan een lachbui krijgen als je een hele grappige serie kijkt, en dat vrolijkt je op. Je kan een avonturenserie kijken en dan voel je de spanning zelf. In veel series zit je soms gewoon op bepaalde momenten (zoals dat een jongen zegt dat hij een meisje leuk vindt) te wachten, dit duurt meestal wel even voordat het gebeurt, en dit werkt verslavend. Je wil gewoon verder kijken.


Ok, het kan zijn dat ik na een tijdje nog wat toe wil voegen, en ik heb iig vragen 2 en 3 nog niet beantwoord omdat ik niet precies weet wat ik in moet vullen. Als je me snel een antwoord geeft, dan maak ik die vragen nog wel!!
Member
4350 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / F / The Netherlands
Offline
Posted 12/9/08 , edited 12/9/08
Shun-Toksa ... kweet hoe zwaar irritant een profielwerkstuk is en daarom help ik je nou .... ook al is mijn profielwerkstuk extreem moeilijk en vind ik mezelf dom dat ik nooit op jouw onderwerp gekomen ben en dat mijn '' Japan '' onderwerp is afgekeurd door ... iemand die ik nu extreem haat hmmpff

Okay xD

Vraag 1: Het spijt me zeer maar ik heb echt 2 favo anime's ik kan echt niet kiezen het zijn Naruto & One Piece

Vraag 2: Neji van Naruto xD

Vraag 3: uuhhhh *belt Shun-Toksa op* Yo Shun wat is Neji bij vraag 3 van je enquete??? antwoord: A ^^

Vraag 4: Nou ik vind dat er altijd wel een goed einde moet zijn in anime want als een anime slecht afloopt dan word ik op een of andere manier depressief Jah kweet ook niet hoe het komt misschien omdat ik zo meeleef met die karakters Uhm.. en als een anime slecht afloopt kijk ik die meestal dan niet meerdere keren.

Vraag 5: A. In de manga zitten namelijk die kleine dingen die je soms in de anime wel mist als je de manga van die anime hebt gelezen. Het is dan ook een teleurstelling als je de manga hebt gelezen en wacht op een stukje wat je leuk vond en dat het blijkt dat het er in de anime gewoon niet in zit.

Vraag 6: B. Jup ik heb manga thuis liggen xD Zo'n .... 17... denk k....

Vraag 7: B. Meer dan 5 tsss kheb er wel meer dan 80 gezien xD

Vraag 8: A. Natuurlijk kijk ik die in het Japans + engels sub. Ik haat namelijk om het in dub te kijken vooral Ouran High School Host Club. Ik was gwn in een een complete shock toen ik hoorde dat die anime gedubt was en bij anime in een andere taal dan japans en engels ... schiet ik meestal super hard in de lach en let ik niet op, zoals in het Maleis das gwn egt niet om aan te horen whahaha ik lachte me kapot xD

Vraag 9: A. Hai, Kheb eigenlijk best wel veel woorden geleerd in het japans en daar ben ik ook super blij mee vooral omdat ik iemand kan beledigen zonder dat hij/zij het door heeft dat ik iets ... beledigends zeg *kuch* leraren *kuch*

Vraag 10: Uhm.... sjeezus daar moet ik even over nadenken
Ik denk dat anime/ manga zo populair is omdat mensen als ze het kijken/lezen even de echte wereld kunnen vergeten. Je bent gewoon even van de wereld af en je kunt je concentreren op het leven van de karakters uit die anime/manga. Je huilt, lacht en voelt de spanning van die karakters mee. Ik zelf word er gewoon heel erg blij van en vergeet voor even al mijn zorgen xD
Natuurlijk heb je ook de humor in anime/manga. Japanners hebben gewoon soms zo'n apart gevoel voor humor die gewoon zo droog is dat je dr keihard van moet lachen xD Jup dat denk k xD

Okay suc6 Shun-Toksa & Medowsweet ik hoop dat jullie profielwerkstuk word goedgekeurd op het einde van het jaar ;)
wens mij ook suc6 dat ik mijn profielbegeleider niet van een brug af duw
Moderator
1579 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / F
Offline
Posted 12/9/08 , edited 12/9/08
ok, na een lichtelijke *ahum* preek vanmorgen zal ik de enquete wel even afmaken.

Vraag 2
Muwhaha....heb ik een favoriete character? nee, ik denk niet dat ik een favoriete character heb eigenlijk. Ik heb een favoriete character in elke serie, maar ik kan zo snel niet op een personage komen die ik uit alle series die ik heb gezien het beste/leukste vind. srry.

Vraag 3
nja over mijn favi character kan ik dat dus niet zeggen. maar dan beantwoord ik het gewoon voor in de algemene zin. Meestal zijn mijn favoriete A: de helden.

ok, ik heb het geprobeerd! veel beter dan dit kan ik atm niet
enne....caramel....wil je de mijne wel van de burg af duwen? want....als jij het niet doet, doe ik het....
maar ik weet cker dat hij wel wordt goedgekeurd!
Posted 12/9/08 , edited 12/9/08
Vraag 1
pfff .... die vind ik moeilijk --.< Ik zal toch moeten zeggen dat ik Claymore het beste vind, en anders Blassreiter >.< Mijn favoriete manga is School Rumble (daar lig ik gewoon dubbel van ^^)

Vraag 2

Oei....................................................................................... dat zou ik echt niet weten
Moet ik iemand bedenken?? Dan toch maar Miria van Claymore, omdat ik stiekem wel hoop dat ik op haar lijk xD

Vraag 3
A. Held (denk ik)

Vraag 4
Wat moet er zeker in een goed manga/anime verhaal zitten?
-Spanning --> anders blijf ik echt niet kijken en loop ik weg ^^ maar animes met minder spanning vind ik ook wel goed
-Veel slechteriken --> hoeft niet per se, is wel leuk natuurlijk ^^
-Humor--> is altijd leuk, tenzij het helemaal misplaatst is
- Goede karakters--> dat vind ik wel het belangrijkste, want een verhaal met oppervlakkige karakters vind ik echt vreselijk
-Wel een element van fantasy of iets dat in de buurt komt --> dat is gewoon cool
Een goede afloop vind ik niet zo belangrijk, bij de meese dingen die ik kijk gaat de helft van de karakters op het einde dood ^^

Vraag 5
Pff... ik lees van veel anime series de manga niet, maar wat mij altijd opvalt is dat de manga langer doorloopt en het verhaal daardoor beter is. Behalve bij Vampire Knight, want daarbij is de anime echt veel beter.

Vraag 6
-Geen- )0.o

Vraag 7

B. Meer dan 5 (maar ook niet heel veel meer)

Vraag 8
A. Japans (+ ondertiteling) Ik ben een keer een dub in het duits van Elfen lied tegengekomen en ik lag helemaal plat xD het leid vreselijk af om een dub te kijken

Vraag 9
A. Ja, mijn favo woordje is gorosse (ik weet niet of je het zo schrijft) wat vermoorden betekent ^^. Kun je nagaan wat ik allemaal kijk.

Vraag 10
Het is toch wel wat anders dan dat je meestal ziet, en ik denk ook dat het door de variëteit komt. Je hebt namelijk een heleboel verschillende genres, en iedereen vind wel een bepaald genre leuk. Ikzelf ben dol op shounen, ik heb echt een bloedhekel aan shoujo.

Veel suc6 met je profielwerkstuk ^^
Posted 12/10/08 , edited 12/10/08
Vraag 1
Wat is jouw favoriete manga/anime?
vampire knight

Vraag 2
Welk karakter is jouw favoriet?
shiki senri

Vraag 3
Wat voor soort type karakter is jouw favoriete karakter?
A. Held
B. Anti held
C. Slechterik

Vraag 4
Wat moet er zeker in een goed manga/anime verhaal zitten?
-Spanning
-Magie
-Romantiek
-Veel slechteriken
-Een goed einde
-Humor

Vraag 5
Wat is vaak beter? De manga of de anime versie van een serie?
A. Manga
B. Anime

Vraag 6
Hoeveel manga boeken heb je thuis liggen?
A. Minder dan 5
B. Meer dan 5
C. Meer dan 50 (!)

Vraag 7
Hoeveel verschillende anime’s heb je ongeveer gezien?
A. Minder dan 5
B. Meer dan 5

Vraag 8
In welke taal kijk jij Anime’s?
A. Japans (+ ondertiteling)
B. Andere taal

Vraag 9
Heb je dankzij het kijken van anime’s ook wat Japans geleerd?
A. Ja
B. Nee

Vraag 10
Wat maakt Manga/Anime succesvol volgens jou?
het is anders de wat je meestal op tv ziet, en vooral de tekenstijl is mooier en gedetailleerder, en er is voor iedereen wel een anime die hij of zij leuk vind ^^
Member
4406 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / F / the Netherlands
Offline
Posted 12/11/08 , edited 12/11/08
ooow! alvast bedankt iedereen die al gereageerd heeft!
natuurlijk kunnen mensen nog steeds reageren op de enquête ;)

en als ik en liza (met haar doe ik het profielwerkstuk) later beslissen dat we wel genoeg inzendingen hebben, zal ik de uitkomsten wel op de nederland group zetten :p
Member
5063 cr points
Send Message: Send PM GB Post
27 / M / Holland
Offline
Posted 12/15/08 , edited 12/16/08
Vraag 1
Wat is jouw favoriete manga/anime?
hmm..als ik 1 moet kiezen dan wordt het Toradora

Vraag 2
Welk karakter is jouw favoriet?
grappler baki

Vraag 3
Wat voor soort type karakter is jouw favoriete karakter?
C. Slechterik

Vraag 4
Wat moet er zeker in een goed manga/anime verhaal zitten?
ales het maak me eigenlijk niets uit

Vraag 5
Wat is vaak beter? De manga of de anime versie van een serie?
B. Anime

Vraag 6
Hoeveel manga boeken heb je thuis liggen?
geen

Vraag 7
Hoeveel verschillende anime’s heb je ongeveer gezien?
B. Meer dan 5

Vraag 8
In welke taal kijk jij Anime’s?
A. Japans (+ ondertiteling, het meest)

Vraag 9
Heb je dankzij het kijken van anime’s ook wat Japans geleerd?
A. Ja

Vraag 10
Wat maakt Manga/Anime succesvol volgens jou?
ales!!!
Member
3089 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / F / the Netherlands ^^
Offline
Posted 12/28/08 , edited 12/28/08
Vraag 1
ik kan niet kiezen

Vraag 2
kan ik ook niet kiezen xD

Vraag 3
A. Held

Vraag 4
-Spanning
-Magie
-Romantiek
-Veel slechteriken
-Een goed einde
-Humor
alles xD

Vraag 5
kan ik niet zeggen ik lees niet veel manga's

Vraag 6
B. Meer dan 5 (die zijn allemaal van mijn zus x3)

Vraag 7
B. Meer dan 5

Vraag 8
A. Japans (+ ondertiteling)

Vraag 9

A. Ja

Vraag 10
ik heb geen idee maar ik weet wel dat ik het supper vind ^^
Member
4406 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / F / the Netherlands
Offline
Posted 12/31/08 , edited 12/31/08
thank you ^^
Member
325 cr points
Send Message: Send PM GB Post
28 / F / Hoofddorp, The Ne...
Offline
Posted 1/2/09 , edited 1/3/09
Vraag 1
Wat is jouw favoriete manga/anime?
Bishoujo Senshi Sailor Moon

Vraag 2
Welk karakter is jouw favoriet?
Sailor Jupiter

Vraag 3
Wat voor soort type karakter is jouw favoriete karakter?
A. Held

Vraag 4
Wat moet er zeker in een goed manga/anime verhaal zitten?
-Spanning
Zonder spanning blijft de kijker niet hangen !!

Vraag 5
Wat is vaak beter? De manga of de anime versie van een serie?
A. Manga

Vraag 6
Hoeveel manga boeken heb je thuis liggen?
C. Meer dan 50 (!)

Vraag 7
Hoeveel verschillende anime’s heb je ongeveer gezien?
B. Meer dan 5

Vraag 8
In welke taal kijk jij Anime’s?
A. Japans (+ ondertiteling)

Vraag 9
Heb je dankzij het kijken van anime’s ook wat Japans geleerd?
A. Ja
Maar nietzo veel though, en vergeet niet dat japanners zo niet in het echt praten. Om dat te leren kun je beter drama's of, nog beter, japanse tv shows kijken..

Vraag 10
Wat maakt Manga/Anime succesvol volgens jou?
Ik denk de sfeer, als die goed is en niet saai ofzo, dan heb je wat.

Veel succes verder ! Btw ik had ook mijn eigen profielwerkstuk over manga gehouden ..
Posted 1/3/09 , edited 1/3/09
Vraag 1
mijn favoriete anime zijn:

kaimichama karin
special a
d.gray man
naruto
bleach
skip beat
vampire knight en vampire knight guilty
en zo veel meer
mijn favoriete manga zijn:
skip beat
kamichama karin en kamichama karin chu
special a
beauty pop
gakuen alice
kaichou wo maid-sama
vampire knight
you're my girlfriend
en zo veel meer

Vraag 2
Welk karakter is jouw favoriet?
ummm erzijn zoveel
ik denk kazune-kun van kamichama karin

Vraag 3
Wat voor soort type karakter is jouw favoriete karakter?
A. Held

Vraag 4
Wat moet er zeker in een goed manga/anime verhaal zitten?
-Spanning
-Magie
-Romantiek
-Veel slechteriken
-Een goed einde
-Humor

Vraag 5
Wat is vaak beter? De manga of de anime versie van een serie?
A. Manga
want meestal zijn ze beter getekend XD

Vraag 6
Hoeveel manga boeken heb je thuis liggen?
B. Meer dan 5

Vraag 7
Hoeveel verschillende anime’s heb je ongeveer gezien?
B. Meer dan 5

Vraag 8
In welke taal kijk jij Anime’s?
A. Japans (+ ondertiteling)

Vraag 9
Heb je dankzij het kijken van anime’s ook wat Japans geleerd?
A. Ja

Vraag 10
Wat maakt Manga/Anime succesvol volgens jou?
ik vind dat je met een leuk manga je zelf met die verhaal kan mee leven.... umm dat is mijn mening
Member
1273 cr points
Send Message: Send PM GB Post
25 / F / The Netherlands
Offline
Posted 1/5/09 , edited 1/5/09
Vraag 1
Wat is jouw favoriete manga/anime?
Naruto (Shippuuden)

Vraag 2
Welk karakter is jouw favoriet?
Ik heb er vele, maar ik kies toch Luffy van One Piece XP

Vraag 3
Wat voor soort type karakter is jouw favoriete karakter?
A. Held .. umm.. piraat? ^-^

Vraag 4
Wat moet er zeker in een goed manga/anime verhaal zitten?
Humor en spanning!
als ik niet lach of niet op het puntje van mijn stoel zit is het afgeschreven!! XD

Vraag 5
Wat is vaak beter? De manga of de anime versie van een serie?
A. De manga heeft vaak geen fillers, anime wel, en hoewel met anime wel de karakters echt tot leven komen en je je ook echt in hun wereld kunt plaatsen.. kies ik de manga als beter, maar de anime als leuker

Vraag 6
Hoeveel manga boeken heb je thuis liggen?
A. Minder dan 5, maar de stapel groeit!

Vraag 7
Hoeveel verschillende anime’s heb je ongeveer gezien?
B. Meer dan 5 umm.. ongeveer 70..

Vraag 8
In welke taal kijk jij Anime’s?
A. Japans (+ ondertiteling)

Vraag 9
Heb je dankzij het kijken van anime’s ook wat Japans geleerd?
A. Ja
ik pik nogal snel talen op, en spreek al een aardig woordje japans ik kijk ook drama's, en daar kan ik mijn taal ook op aanpassen ^^

Vraag 10
Wat maakt Manga/Anime succesvol volgens jou?

Het verhaal. De stijl van tekenen. De originaliteit ervan. En de karakters moeten verdraagbaar zijn om naar te kijken.
het meest irritante karakter die ik ooit ben tegengekomen is Excalibur van Soul Eater.
Soul Eater is btw een aanrader! =D
Member
4406 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / F / the Netherlands
Offline
Posted 1/8/09 , edited 1/8/09
arigato allemaal!
we hebben echt heel veel aan jullie inzet! ^^
Moderator
46905 cr points
Send Message: Send PM GB Post
26 / F / behind the door s...
Offline
Posted 2/16/09 , edited 2/16/09
kon ik mijn profielwerkstuk daar maar over doen zeg ik moest samendoen emt vriendin en die houdt er helaas neit van xP

mja hier antwoorden :

1. wayooo dit is moeilijk xP uhhh mijn favoriete anime is code geass ... tot nu toe en mijn favoriete manga is fruits basket denk ik .. :3

2. nou dit is weer zo'n moeilijke .. ik vbin bijna bij elke serie wel character cool .. mja als ik moet kieze .. doe maar ren van elemental gelade ;p en cisqua ook van elemental gelade en bij jongen vin ik toch wel lelouch <3 van code geass en tamaki <3 van ouran high school host club

3. vaak is het toch wel C bij mij >;3 de slechterik kijkt meestal zo sexy whaha x3 maar A ook wel vaak >.< de hoofdpersonages zijn vaak top .. dus ga toch maar voor A >.<

4. tja dat ligt aan het genre weetje .. want bij shojo moet er gewoon romance in zitte en meestal een goed einde maar kijk ik wil ook wle vaak actie all1 romantiek dat zuigt xP dus ook wel spanning .. zodat je verslaafd raakt ^^ ik ga voor spanning :3 want spanning is ook romantiek want je weet enit wie met wie eindigt , het is de spannign of het een goed einde wordt , het is vaak met een slechterik enzovoort xP dus spanning!

5. A. want dit is het oorspronkelijke verhaal en gewoon supermooi en je kutn er je eigen beelden een beetje bij creeren

6. C :p en het gaat nog groeien haha x33 ik heb nu eits van 54 ofzo ;p

7. B zeker wel xD

8. A de porspronkelijke stemmen zijn egwoon way better en het is veel mooier

9. A jep ik kan al best wat japans .. en ik ga miss ook thuisstudie japans doen ^^!!

10. de looks .. hoe ze het in elkaar gezet hebben en de stijl .. de tekenstijl maakt het gewoon uniek .. ook de bepaalde typetjes zijn errug leuk . Ook kun je gewoon helemaal in het wereldje zitten .. ze maken het zo dat je echt meeleefd ik meost bij sommige gewoon erg huile :'( en dat doe ik niet vaak
First  Prev  1  2  Next  Last
You must be logged in to post.