Post Reply AP phones
Moderator
15556 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia,South Ea...
Offline
Posted 2/2/09 , edited 2/2/09
weyh..aku konpius aar..AP phone tu ape erk?? asl die lg murah dri orinyer phone?? cetak rompak er??
Malaysian
419 cr points
Send Message: Send PM GB Post
28 / M / Busan
Offline
Posted 2/2/09
Made in........ ?
New Babies
Moderator
15556 cr points
Send Message: Send PM GB Post
21 / F / Malaysia,South Ea...
Offline
Posted 2/2/09

crunchyrolltomodachi wrote:

Made in........ ?
New Babies


no lah..AP phone ni maybe ade kat malaysia erk..

sbb bleh dikatekan sume phone ade AP phones die..

cam cth ar w380i harge die 500++ for ori tp Ap phone bleh dpt dlm 300++ tuh yg aku tnye tuh AP phone tuh camcetak rompak nyer phone ker??
Malaysian
419 cr points
Send Message: Send PM GB Post
28 / M / Busan
Offline
Posted 2/2/09
oh aku faham, kira buatan malaysia tapi teknologinya dr china coz masa aku terbaca buku kat stesen keretapi mokpo-jae coz China dah eksport teknologi henfon ke negara2 asia,rata2nya kira teknologi underwater la kot, er aku pun faham sgt bhs cina , so lebih kurang gitu la kopkip.
Malaysian
2214 cr points
Send Message: Send PM GB Post
23 / M / Antartic
Offline
Posted 2/5/09
AP? Associated Press? LOL. Tak tahulah, handphone2 ni bukan type aku la, tapi AP tu (Assembled Production....kot) tu 'mungkin' handphone yang di assembled di sini (Kilang la, tapi underground), teknologi semua dari China (Laaa...sepa tak kenal pakar copycat) termasuk parts....

Barang2 tu memang murah, tapi teda guarentee la....kalo baru beli suda flop, buat2 tak tahu la, memang sifat barang2 made in China....macam bagi sedekah je duit tu.
You must be logged in to post.