Post Reply Default video quality setting
32011 cr points
Send Message: Send PM GB Post
Offline
Posted 11/12/13
With it set to SD i still have to change it from 1080 every single episode i watch. kind of pointless. rural internet ftw
29118 cr points
Send Message: Send PM GB Post
83 / F / Bite the pillow.
Offline
Posted 11/12/13 , edited 11/12/13

Rrapier wrote:

With it set to SD i still have to change it from 1080 every single episode i watch. kind of pointless. rural internet ftw


You can change it in your Settings under "Video Preferences"... if you want to.

32011 cr points
Send Message: Send PM GB Post
Offline
Posted 11/12/13
That's what i was referring to, even though i have that set to SD it starts every video at 1080p. Is it just me that has this issue?
29118 cr points
Send Message: Send PM GB Post
83 / F / Bite the pillow.
Offline
Posted 11/12/13 , edited 11/12/13

Rrapier wrote:

That's what i was referring to, even though i have that set to SD it starts every video at 1080p. Is it just me that has this issue?


Ah, I see. Sorry about that. That does indeed sound like a bug. Hopefully Tech Support will pop in and tweak your account. If not, don't forget to hit them up at the Contact Us link: http://www.crunchyroll.com/help?topic=contact

Good luck.

Cheers.
=^.^=
32011 cr points
Send Message: Send PM GB Post
Offline
Posted 11/12/13
weird, it works as intended for everything other than SD. 480 still plays though at least. in 1080 i would forget to choose SD and relax back on the couch only to realize i wouldnt be able to play it lol.
The Wise Wizard
100941 cr points
Send Message: Send PM GB Post
56 / M / U.S.A. (mid-south)
Offline
Posted 11/12/13 , edited 11/12/13

Rrapier wrote:

That's what i was referring to, even though i have that set to SD it starts every video at 1080p. Is it just me that has this issue?

In some cases the setting won't "take". The solution to this is to set it to something else (i.e., 720p), and then back to the desired setting (SD).

That said, if I am interpreting your latest message correctly, you had already set it to 480p (which apparently worked), but it still didn't work when you tried setting it to SD again. (If that is correct, did it continue to play at 480p, or did it switch back to 1080p)?

32011 cr points
Send Message: Send PM GB Post
Offline
Posted 11/12/13
I did what you said and switched it around enough until it finally "took". now enjoying the SD as default! thanks!
You must be logged in to post.